Tρομοκρατία από την εργοδοσία της «COSCO» – Κατέθεσε αγωγή ακύρωσης της απεργίας

Tρομοκρατία από την εργοδοσία της «COSCO» – Κατέθεσε αγωγή ακύρωσης της απεργίας

Από την απεργία

Αγωγή ακύρωσης της απεργίας των εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ κατέθεσε πριν από λίγο η «COSCO» και οι εργολάβοι, ενώ ο πρόεδρος του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ ενημερώθηκε τηλεφωνικά για την αγωγή. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν η εργοδοσία ζητά να χαρακτηριστεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική ή ένα από τα δύο. Η εκδίκαση της αγωγής θα γίνει στη 1 το μεσημέρι στο Πρωτοδικείο Πειραιά.

Στο όργιο τρομοκρατίας που έχουν εξαπολύσει «COSCO» και εργολάβοι, έρχεται να προστεθεί η προσπάθεια τους να στήσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό μεταφέροντας με μικρό τουριστικό πλοίο κάποιους, ανάμεσα τους και Χρυσαυγίτες, από την προβλήτα του Φαλήρου (ΣΕΦ) στις προβλήτες της «COSCO» για να δουλέψουν.

Από το Σωματείο έγινε παρέμβαση τόσο στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη όσο και στον υπουργό Ναυτιλίας προειδοποιώντας ότι αναλαμβάνουν τεράστια ευθύνη για τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που στήνεται με πλοία.

Οι εργαζόμενοι παραμένουν συσπειρωμένοι, περιφρουρώντας μαζικά την απεργία τους. Στις 9 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί νέα Γενική Συνέλευση ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει γλέντι στο χώρο.

Πηγή: https://www.902.gr

416

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση