Στον εισαγγελέα ο ιδιοκτήτης του χωραφιού στη Νέα Μανωλάδα

Στον εισαγγελέα ο ιδιοκτήτης του χωραφιού στη Νέα Μανωλάδα

Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του χωραφιού στη Νέα Μανωλάδα της Ηλείας, όπου είχε στηθεί ο καταυλισμός εκατοντάδων προσφύγων από το Μπαγκλαντές και χθες έγινε παρανάλωμα του πυρός.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 50χρονος προς το παρόν κατηγορείται για παραβάσεις υγειονομικών και οικοδομικών διατάξεων  και οδηγείται σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα.
Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες κλιμακίου της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, που αναζητά στοιχεία για τα αίτια της φωτιάς, ενώ παράλληλα λαμβάνονται καταθέσεις από μετανάστες.

Περίπου 500 εργάτες γης, που χρόνια τώρα βιώνουν την υπερεκμετάλλευση, είδαν τα πρόχειρα παραπήγματά τους και τα λιγοστά υπάρχοντά τους να γίνονται στάχτη.
Οι άνθρωποι ζούσαν σε άσχημες συνθήκες χωρίς βασικές υποδομές (τουαλέτες, ρεύμα) και χωρίς κανείς υπεύθυνος να κάνει οτιδήποτε για να τις βελτιώσει εδώ και  χρόνια.

Ψάχνουν στα αποκαΐδια

Το βράδυ της Πέμπτης οι περισσότεροι μετανάστες φιλοξενήθηκαν από άλλους εργάτες γης. Από το πρωί της Παρασκευής επέστρεψαν στον χώρο που διέμεναν και άρχισαν να ψάχνουν μέσα στα αποκαΐδια, με την ελπίδα να βρουν κυρίως τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα.
Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ιωσήφ Ναμπίλ – Μοράντ, αυτό που προέχει είναι να λυθεί όσο το δυνατόν συντομότερο το ζήτημα με τα χαρτιά τους.
Και αυτό γιατί οι περισσότεροι ετοιμάζονταν να φύγουν από την περιοχή, αφού έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η καλλιεργητική περίοδος.
Πηγή:efsyn.gr
239

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση