Η Ιταλία απαγορεύει και σε άλλα διασωστικά πλοία να ελλιμενιστούν

Η Ιταλία απαγορεύει και σε άλλα διασωστικά πλοία να ελλιμενιστούν

(Kenny Karpov/SOS Mediterranee via AP)

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Matteo Salvini προειδοποίησε σήμερα ότι δεν θα επιτρέψει σε ακόμη ένα ναυαγοσωστικό πλοίο να εκφορτώσει το «ανθρώπινο φορτίο» του σε ένα ιταλικό λιμάνι.

Η νέα κυβέρνηση της δεξιάς ιταλικής κυβέρνησης την περασμένη εβδομάδα απαγόρευσε στο γαλλικό πλοίο Aquarius, με περισσότερους από 600 διασωθέντες πρόσφυγες, να ελλιμενιστεί.

Η Ισπανία στη συνέχεια προσφέρθηκε να υποδεχτεί τους πρόσφυγες και αναμένεται την Κυριακή το πλοίο να φτάσει στο λιμάνι της Βαλένθια.

Ο Salvini είπε χαρακτηριστικά:«Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν ότι η Ιταλία δεν θέλει πλέον να αποτελεί μέρος της παράνομης μετανάστευσης και θα πρέπει να αναζητήσουν άλλα λιμάνια για να πάνε».«Ως υπουργός και ως πατέρας(!), κάνω αυτή τη δράση προς όφελος όλων», πρόσθεσε.

Μετά την απόφαση της Ρώμης να απαγορεύσει στο Aquarius να ελλιμενιστεί, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν και ο Ιταλός Πρωθυπουργός Giuseppe Conte συναντήθηκαν την Παρασκευή και συμφώνησαν ότι η ΕΕ θα πρέπει να δημιουργήσει στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Αφρική και καλά …για να αποτρέψουν τα»ταξίδια θανάτου».

Κατά τη συνάντησή τους στο Παρίσι, οι Macron και Conte ζήτησαν επίσης «βαθιές» αλλαγές στους κανόνες ασύλου της ΕΕ.

Πηγή: https://au.news.yahoo.com

 

157

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση