3ο Patras Pride

3ο Patras Pride

Έγινε στις 15 και 16 Ιούνη το 3o Patras Pride, με τραπεζάκια, περίπτερα, πολύχρωμες ομιλίες και συζητήσεις, συναυλίες, αλλά και συναναστροφές ανθρώπινες με ποιόν και σεβασμό, που σύσσωμα όλα δημιούργησαν έναν αέρα αξιοπρέπειας και αγώνα για ελευθερία.
Αυτός ο αέρας όχι μόνο φύσηξε κόντρα στη δυσάρεστη, αλλά υπαρκτή υποχωρητική στάση πληθώρας άλλων pride, που αποκτούν μία στροφή μακριά από τις βαθιές και ανθεκτικές ρίζες της έμφυλης καταπίεσης, κάθε ομοφοβίας, σεξισμού και πατριαρχίας, αλλά κατάφερε να χρωματίσει ελπιδοφόρα την Πάτρα και να αναδείξει μία εικόνα πολιτικής νηφαλιότητας, ώριμης επαναστατικότητας και συλλογικής οργάνωσης, που τιμά τόσο την Οργανωτική του 3ου Patras Pride, όσο και τους συνδιοργανωτές, τις οργανώσεις και τους ανθρώπους που το συναπάρτισαν.


Κομμάτι αυτή της όμορφης εικόνας υπήρξε και η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό», που για 3η συνεχόμενη χρονιά συμμετέχει στο Πατρινό Pride. Πέραν της οργανωτικής του Pride και Blender στο διήμερο συμμετείχαν και οι LGBTQI refugees, το pride Κρήτης, το Πολύχρωμο σχολείο, οι οικογένειες ουράνιο τόξο, η color youth, η Red Umbrella Athens με την πολύτιμη συνεισφορά και δράση στων χώρο της εργασίας του σεξ, οι pride seniors και κινήσεις και οργανώσεις όπως η Κεερφα, και ο δυσήνιος ίππος, που απέδειξαν με την πολύτιμη παρουσία τους ότι μπορούμε να υψώσουμε το ανάστημα σε κάθε καταπιεστή, όσο βαριές και να είναι οι αλυσίδες μας.
Μουσικές, συζητήσεις με θεματολογίες γύρω από την επιρροή της ετεροκανονικότητας, τις διακρίσεις για τα παιδιά των Λοατ ατόμων, το χρονικό του νομοσχεδίου, την εργασία του σεξ στην Ελλάδα, αλλά και για την έμφυλη βία έδωσαν την σκυτάλη σε μία πορεία εξαιρετικά μαζική που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Μία πορεία με χρώμα, μπαλόνια, φωνές και βλέμματα διεισδυτικά που καλούσαν τους παρατηρητές των πεζοδρομίων να γίνουν κομμάτι αυτής της γροθιάς και να δουν τον κόσμο μέσα από τα δικά τους μάτια.


Συνολικά το διήμερο ήταν γιορτή για τις νίκες που μετράμε, αλλά και για τις νίκες που μέλλονται και στις οποίες θα κατορθώσουμε όλοι να δώσουμε σάρκα και οστά.
Για να μπορέσουμε να κοιτάξουμε και πάλι στ’ αστροφώτιστα διαστήματα, άνθρωποι κάθε χρώματος, φύλου και φυλής, δίχως δεσμά, μετέωροι όλοι στο μεγαλείο της ύπαρξης.

Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» Πάτρας

124

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση