Λονδίνο: Στους δρόμους χιλιάδες Βρετανοί – Μαζικές διαδηλώσεις κατά Τραμπ

Λονδίνο: Στους δρόμους χιλιάδες Βρετανοί – Μαζικές διαδηλώσεις κατά Τραμπ

Demonstrators protest against the visit of U.S. President Donald Trump, in central London, Britain, July 13, 2018. REUTERS/Simon Dawson

Περισσότεροι από 64.000 ανθρώπων βρέθηκαν στους δρόμους του Λονδίνου για να διαμαρτυρηθούν για την επίσκεψη του αμερικανού Προέδρου στη χώρα τους.

Στους δρόμους του Λονδίνου βγήκαν περισσότεροι από 64.000 βρετανοί πολίτες κρατώντας κατσαρόλες και τηγάνια, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν κατά της επίσκεψης του αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ στη χώρα τους, ενώ διαδηλώσεις πραγματοποιούνται και σε άλλες πόλεις της Αγγλίας.

Με πανό και πλακάτ που έγραφαν «Dump Trump» (Να ξεφορτωθούμε τον Τραμπ) και «Κράτα τα μικροσκοπικά χέρια σου μακριά από τα δικαιώματα των γυναικών» οι διαδηλωτές στρέφονται κατά του αμερικανού Προέδρου, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ο Ντόναλντ Τραμπ πρέπει να φύγει!».

Νωρίτερα ακτιβιστές φούσκωσαν έξω από το κοινοβούλιο ένα αερόστατο έξι μέτρων – ομοίωμα του Τραμπ ως πορτοκαλί μωρό που κλαίει και φοράει πάνα.

Μαζικές διαδηλώσεις στο Λονδίνο κατά της επίσκεψης Τραμπ

Μαζικές διαδηλώσεις στο Λονδίνο κατά της επίσκεψης Τραμπ  AP

«Ήθελα να κάνω πολύ σαφές, όταν ο Τραμπ ήρθε στη χώρα, πως δεν συμφωνούμε με τις πολιτικές του», λέει η 35χρονη Κίμπερλι που συμμετέχει στις διαμαρτυρίες στο κέντρο του Λονδίνου. «Πιστεύω πως είναι σημαντικό να το δει ο ίδιος … θα δείξει στους ανθρώπους εναντίον των οποίων είναι προκατειλημμένος πως τους υποστηρίζουμε».

Ο Τραμπ θα μείνει πάντως σήμερα μακριά από τις διαδηλώσεις, καθώς οι συναντήσεις του με την Μέι και τη βασίλισσα Ελισάβετ είναι προγραμματισμένες εκτός Λονδίνου.

Μαζικές διαδηλώσεις στο Λονδίνο κατά της επίσκεψης Τραμπ
Πηγή: news247.gr
56

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση