Κρατική τρομοκρατία: Βασανιστήρια στους δρόμους της Αθήνας

Κρατική τρομοκρατία: Βασανιστήρια στους δρόμους της Αθήνας

Ενημέρωση και πολιτική δήλωση συντρόφου για την προσωρινή απαγωγή του, τον ξυλοδαρμό και βασανισμό του από ματατζήδες στα Εξάρχεια τα ξημερώματα της Παρασκευής 27/7

Την Πέμπτη 27 Ιουλίου, γύρω στις 2 το πρωί στην Αθήνα, στην οδό Μπουμπουλίνας, στα Εξάρχεια, μια διμοιρία μπάτσων απήγαγε και έκανε βασανιστήρια σε έναν αναρχικό μετανάστη. Αμέσως άρχισαν να με χτυπούν με σωρεία από κλωτσιές, βρίζοντάς με με φασιστικές και ρατσιστικές προσβολές. Εντωμεταξύ οι μπάτσοι δήλωσαν πως το έγκλημά μου είναι πως είμαι αναρχικός και ανήκω σε γνωστή πολιτική ομάδα των Εξαρχείων. Τότε μια διμοιρία ματατζήδων με πήγε σε ένα σκοτεινό δρομάκι. Με ξαπλώσαν στο έδαφος και προσπάθησαν να μου σπάσουν τα πλευρά με κλωτσιές. Έβαλα το χέρι μου μπροστά στα πλευρά μου για να προστατευτώ. Τότε τράβηξαν το χέρι μου και πήγαν να σπάσουν τα δάχτυλά μου με τις ασπίδες τους. Για να προστατέψω τα χέρια μου τα έχωσα κάτω απ’την κοιλιά μου. Εκείνη τη στιγμή ξαναστόχευσαν τα πλευρά μου για να τα σπάσουν. Αυτό κράτησε αρκετή ώρα μέχρι που ένας απ’αυτούς πρότεινε να μου σπάσουν τους καρπούς. Έτσι βάλανε τα χέρια μου στο πεζοδρόμιο για να τα σπάσουν με τα γκλομπ τους, αλλά κατάφερα να τα τραβήξω. Αυτό τους εκνεύρισε και ξεκίνησαν όλοι μαζί να με χτυπούν φωνάζοντας ταυτόχρονα ρατσιστικές και φασιστικές βρισιές. Με χτυπούσαν για πάνω από μιάμιση ώρα. Καθ’όλη τη διάρκεια με έβγαζαν συνεχώς φωτογραφίες, όπως και όταν ήμουν ημιαναίσθητος στο δρόμο. Όταν οι μπάτσοι κατάλαβαν ότι είχα υποστεί σοβαρή ζημιά και ότι δεν μπορούσα να κουνηθώ, άρχισαν ένα παιχνίδι μαζί μου, λέγοντάς μου, “έχεις 10 δευτερόλεπτα να φύγεις από δω, αν σε ξαναπιάσουμε θα σε σκοτώσουμε”, και 2 μπάτσοι μετακινήθηκαν λίγο πιο μπροστά από εμένα για να με ξαναπιάσουνε. Χτύπησαν με γλομπ το γόνατό μου πολλές φορές ώστε να μη μπορώ να τρέξω. Όταν ένας απ’αυτούς γύρισε για λίγο να κοιτάξει πίσω του, με όλο τον πόνο που με διαπερνούσε, μπόρεσα να τρέξω. Προσπάθησαν να με πιάσουν αλλά κατάφερα να τρέξω προς τα πάνω την Τοσίτσα και να αναζητήσω βοήθεια σε γειτονικό σπίτι συντρόφων.

Αμέσως έφτασαν αλληλέγγυοι γιατροί πρώτων βοηθειών και αφού με εξέτασαν, με συμβούλεψαν να πάω στο νοσοκομείο. Εκεί διαπιστώθηκε ότι εκτός από εκχυμώσεις σε διάφορα σημεία του σώματος και τράυματα στο κεφάλι, μου είχαν σπάσει κι έναν οσφυϊκό σπόνδυλο.

Τα Εξάρχεια, ως περιοχή με αυτοοργανωμένα εγχειρήματα και επαναστατικό αγώνα, βρίσκεται διαρκώς στο στόχαστρο του κράτους, επειδή αποτελεί μέρος του διεθνούς κοινωνικού αγώνα ενάντια στον καπιταλισμό, τις μαφίες, την τρομοκρατία και γενικά το σύστημα. Τα Εξάρχεια είναι μια ζώνη άμυνας όπου διαφορετικές ομάδες συνυπάρχουν για να αγωνίζονται για την ελευθερία και την ισότητα ενάντια στην καταπίεση του συστήματος. Με αμοιβαία συνεργασία μπορούμε να απαντήσουμε στις ανάγκες μας χωρίς εξουσία. Γι’αυτόν τον αγώνα το κράτος μας χτυπά.

Το κράτος, τοποθετώντας μόνιμες αστυνομικές δυνάμεις περιμετρικά των Εξαρχείων έχει στήσει ένα είδος συνόρου ανάμεσα σε εμάς και την υπόλοιπη Αθήνα, οπότε είναι σαν να μας κλείνει σε ένα είδος φυλακής. Τώρα δεν έχουμε αλλο τρόπο να αντισταθούμε σ’αυτή τη φυλακή από το να συγκρουόμαστε με τις στρατοπεδευμένες δυνάμεις καταστολής. Ένας απ’τους λόγους που ήθελαν οι μπάτσοι να σπάσουν τους καρπούς μου ήταν, όπως είπαν, ότι είμαι ένας απ’αυτούς που συμμετέχουν στις συγκρούσεις. Πολλοί άνθρωποι συμμετέχουν σε αυτές τις συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις, γιατί δεν θέλουν να ζουν σε μια φυλακή, γιατί δεν θέλουν να ελέγχονται από καμία εξουσία.

Ως μετανάστης αναρχικός αντιλαμβάνομαι ότι ο αγώνας για την ελευθερία είναι κοινός ανάμεσα σε ντόπιους και μετανάστες. Γι’αυτό τον λόγο εργάζομαι για την ενότητα και τη συλλογικοποίηση ντόπιων και μεταναστών. Δεν αγωνιζόμαστε μόνο για τους μετανάστες, αλλά για όλους, γιατί καταλαβαίνουμε ότι ο πόνος μας, τα προβλήματά μας είναι ίδια.

Οι μετανάστες χτυπιούνται διαρκώς από το κράτος και τους φασίστες, και δεν έχει σημασία τι είδους κυβέρνηση είναι στην εξουσία, ακροδεξιά ή αριστερή. Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοπαρουσιάζεται ως υποστηρικτής των μεταναστών, όμως η πραγματικότητα είναι ότι φυλακίζει μαζικά μετανάστες, κάθε μέρα απελαύνει και σκοτώνει ανθρώπους στα σύνορα. Γνωρίζουμε ότι κάθε εξουσία είναι εχθρός μας.

Στα Εξάρχεα σήμερα οι μετανάστες βρίσκονται όλο και πιο πολύ υπό την απειλή της καταστολής. Πρόσφατα ξεκίνησαν να κάνουν αστυνομικές επιχειρήσεις σκούπα στην πλατεία συλλαμβάνοντας όποιον μετανάστη βρίσκεται εκεί. Την ίδια στιγμή υπάρχουν ομάδες στα Εξάρχεια οι οποίες λειτουργούν σαν τους μπάτσους, χρησιμοποιώντας τις ίδιες τακτικές, όπως τα πογκρόμ στην πλατεία ενάντια στους μετανάστες. Μια τέτοια ομάδα είναι η σεκιούριτι τιμ, μιλιταριστικό κομμάτι της πολιτικής ομάδας “Αντιεξουσιαστική Κίνηση”, που έχουν σχέση με την κυβέρνηση και αυτοπαρουσιάζονται ως υποστηρικτές των μεταναστών, αλλά αντ’αυτού χρησιμοποιούν τους μετανάστες ως βιτρίνα για τις μαφιόζικες δουλειές τους. Ως μετανάστης θέλω να πω σ’αυτές τις ομάδες: σταματήστε να χρησιμοποιείτε το όνομά μας για τις βρωμοδουλειές σας.

Είναι ξεκάθαρο ότι μπάτσοι και μαφία δουλεύουν μαζί για τον ίδιο σκοπό: τον έλεγχο και την ισοπέδωση της αντίστασης.

Το μήνυμα αυτής της βίαιης επίθεσης από τους μπάτσους ήταν: να τρομοκρατήσουν τους μετανάστες, τους αναρχικούς και όσους έμπρακτα αντιστέκονται και μάχονται την αστυνομία. Δεν θα λυγίσουμε. Η κρατική βία κάνει ακόμη πιο ξεκάθαρο πως ο αγώνας μας είναι δίκαιος.

ΜΠΑΤΣΟΙ ΜΑΦΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

https://athens.indymedia.org/post/1590385/

112

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση