Τραπεζικός στην Ιταλία, έκλεβε από τους πλούσιους και έδινε στους φτωχούς

Τραπεζικός στην Ιταλία, έκλεβε από τους πλούσιους και έδινε στους φτωχούς

Να πολεμήσει το τραπεζικό σύστημα από μέσα φαίνεται πως προσπάθησε ένας διευθυντής υποκαταστήματος τράπεζας σε μια μικρή ορεινή πόλη της Ιταλίας.

Όπως φαίνεται, ο Gilberto Baschiera, διευθυντής ενός υποκαταστήματος στην ιταλική πόλη Friuli, μέσα σε επτά χρόνια εξαφάνισε ένα εκατομμύριο ευρώ από τους λογαριασμούς πλούσιων πελατών του και τα αναδιένειμε σε φτωχότερους.

Ο 50χρονος διευθυντής, απολύθηκε όταν εντοπίστηκε πως είναι η αιτία για το ένα εκατομμύριο ευρώ που έλειπε από λογαριασμούς πλούσιων πελατών της τράπεζας, ενώ ο εισαγγελέας έχει προτείνει να τιμωρηθεί με ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή.

Όπως λέει ο ίδιος, όλα ξεκίνησαν το 2009, σαν μια πράξη αντίδρασης προς το σύστημα που εγκαταλείπει τους συνταξιούχους με τα απολύτως απαραίτητα και αφήνει τους νέους χωρίς εφόδια. Αυτός ήταν ο λόγος υποστηρίζει, που αποφάσισε να εφαρμόσει λίγη δικαιοσύνη με το δικό του τρόπο.

Ο ίδιος δε φαίνεται να μετανιώνει για τις πράξεις του:

Όταν η ιστορία μαθεύτηκε, τηλεφώνησα σε όλους όσους είχα πάρει χρήματα από τους λογαριασμούς τους και τους εξήγησα τα κίνητρά μου. […] Είχα σκοπό να επιστρέψω όλα τα χρήματα. […] πάντα πίστευα πως ρόλος μας εκτός από τον να προστατεύουμε τους αποταμιευτές, ήταν και το να βοηθάμε όσους έχουν ανάγκη.

Ο δικηγόρος του σημείωσε επίσης, πως ο πελάτης τους έκανε ό,τι έκανε, προκειμένου να βοηθήσει όσους αντιμετώπιζαν δυσκολίες, ή αυτούς που δε μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε δανειοδότηση.

Ρομαντική και ευχάριστη η συγκεκριμένη είδηση, παρότι δε μπορεί κανείς να παραβλέψει πως το χρηματοπιστωτικό σύστημα δεν είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει ένας μόνο άνθρωπος.

Πηγή:https://spasmenoparathyro.me

65

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση