Γ. Τσιάκαλος: Ποινικά κολάσιμες οι αντιδράσεις για την εκπαίδευση των προσφύγων

Γ. Τσιάκαλος: Ποινικά κολάσιμες οι αντιδράσεις για την εκπαίδευση των προσφύγων

Για το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση μίλησε σήμερα στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ ο Ομότιμος καθηγητής Παιδαγωγικής του ΑΠΘ κ. Γιώργος Τσιάκαλος. Γνωστός για την έντονη αλληλέγγυα δράση του απέναντι στους πρόσφυγές ο καθηγητής εξήγησε ότι το Σύνταγμα περιγράφει την εκπαίδευση ως δικαίωμα και ως υποχρέωση για όλα τα  παιδιά. Συνεπώς, τόνισε ότι όταν κάποιος γονιός ζητά την εξαίρεση των παιδιών των προσφύγων από την εκπαίδευση τότε παρακινεί εκπαιδευτικούς να παραβούν το νόμο και το Σύνταγμα.

Τα παραπάνω δήλωσε σχολιάζοντας την τελευταία επιστολή γονιών από τη Χίο που ζητούν να μη γίνουν δεκτά τα παιδιά των προσφύγων στα σχολεία. Αναφέρθηκε σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο πρόσφατο παρελθόν (αντιδράσεων γονιών δηλαδή) για να προσθέσει ότι τους ίδιους γονείς που συνάντησε στο Ωραιόκαστρο να αντιδρούν στην εκπαίδευση παιδιών προσφύγων, τους συνάντησε αργότερα σε παρόμοιες αντιδράσεις στον Σταυρό.

Μίλησε επίσης γενικότερα για την ασκούμενη πολιτική σε σχέση με το προσφυγική αναφέροντας τις εξαιρετικά μεγάλες καθυστερήσεις στη  διαδικασία αιτήσεων ασύλου και κατέληξε: «Η βαρβαρότητα που υπεισέρχεται στο μυαλό και τις πράξεις των ανθρώπων μπορεί να διαδοθεί σε όλους τους τομείς της ζωής μας και τότε όλοι θα υποφέρουμε και όχι μόνο τα προσφυγόπουλα».

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ:

Πηγή:http://www.ert.gr

47

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση