Ούτε στο Νέο Κόσμο ούτε πουθενά – Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Νέο Κόσμο το Σάββατο 3/11

Ούτε στο Νέο Κόσμο ούτε πουθενά – Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Νέο Κόσμο το Σάββατο 3/11

Όπως ανέφερε το κάλεσμα στη συγκέντρωση:     “Το απόγευμα της Κυριακής 28/10 τρία θρασύδειλα φασιστοειδή έστησαν ενέδρα και επιτέθηκαν σε μέλος της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης, αγωνιστή της ΕΑΑΚ και μέλος της νΚΑ, λίγη ώρα μάλιστα πριν από προγραμματισμένη εξόρμηση στο Νέο Κόσμο για την Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση της Δευτέρας 29/10”.

Αμέσως καλέστηκε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3/11 με τη συμμετοχή πολύ κόσμου της αριστεράς και του ευρύτερου κινήματος. Με πανό/σημαίες/κείμενα παρενέβησαν η Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης, η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας, ο αντιφασιστικός συντονισμός Καλλιθέας – Μοσχάτου – Ταύρου, η Λαϊκή Συνέλευση Νέας Σμύρνης, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» και η ΚΕΕΡΦΑ. Δηλώσαμε πως οι φασιστικές προκλήσεις δε θα μένουν αναπάντητες, πως “και τώρα και πάντα, όπως το ‘40, τη φτώχεια και το φασισμό θα πολεμάμε πάντα” και πως “οι φασίστες θέλουν εμφύλιο των φτωχών γιατί είναι τα τσιράκια των αφεντικών”. Έπειτα από κάποια ώρα, φύγαμε από την πλατεία και κατευθυνθήκαμε στη λαϊκή αγορά του Νέου Κόσμου όπου σταθήκαμε με τα πανό, φωνάξαμε συνθήματα και μοιράσαμε στον κόσμο το κείμενο της συγκέντρωσης.

Με την ενωτική δράση της ριζοσπαστικής-αντικαπιταλιστικής αριστεράς μπορούμε να τελειώνουμε με τους φασίστες και το σύστημα που τους θρέφει.

Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»

186

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση