Περήφανος ο Αυτιάς για τους ναζί μαθητές στον Γέρακα. Απροκάλυπτη προπαγάνδα υπέρ του φασισμού από ΜΜΕ

Περήφανος ο Αυτιάς για τους ναζί μαθητές στον Γέρακα. Απροκάλυπτη προπαγάνδα υπέρ του φασισμού από ΜΜΕ

• Όταν είσαι δημοσιογράφος και δεν «καταλαβαίνεις» τι είναι ένα στοχάδι ζωγραφισμένο μαζί με ένα «πατριωτικό» σύνθημα.
 
• Όταν είσαι δημοσιογράφος, βλέπεις ένα βίντεο με παιδιά να λένε ότι έφτιαξαν μια διμοιρία* και να φωνάζουν στρατόκαυλα συνθήματα γύρω από έναν αρχηγό, αλλά η σκέψη που κάνεις είναι μήπως είναι άδικη η αποβολή.
 
• Όταν είσαι δημοσιογράφος και ενώ γνωρίζεις πολύ καλά πόσο επικίνδυνη υπόθεση είναι η εξάπλωση του εθνικισμού/φασισμού/νεοναζισμού στα σχολεία, επιλέγεις να καλύψεις δημοσιογραφικά ένα τόσο λεπτό ζήτημα με αυτόν τον τρόπο για τα συμφέροντα του αφεντικού σου.

• Όταν είσαι δημοσιογράφος στα δεξιά μέσα και υποτάσσεσαι στη νέα ρητορική των εθνικιστών που αφού έφτιαξαν τα τάγματα μίσους τους, τώρα κάνουν το άνοιγμα τους σε μεγαλύτερα ακροατήρια γαλουχημένα σε κάτι που ονομάζουν γενικά πατριωτισμό αλλά είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο στο δικό τους μυαλό, το μίσος προς τον άλλο και η προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης του.
 
• Όταν είσαι δημοσιογράφος στα συριζαίικα μέσα και το άρθρο σου καταλήγει επίσης σε μια ημιτελή παράθεση γεγονότων, χωρίς κριτική, χωρίς να ψάχνεις ποιος και γιατί ανέδειξε ένα γεγονός αποβολής μαθητών και με τι σκοπό.
 
ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.
 
Εμείς αναρωτιόμαστε για όλα τα σκοτεινά σημεία αυτής της είδησης: τα πρώτα μεγάλα μέσα που το αναπαρήγαγαν, πως διαδόθηκε σε μέσα όλου του φάσματος χωρίς ρεπορτάζ. Είτε πρόκειται για ηλιθιότητα, είτε για προσπάθειες πατριδοκαπηλίας συγκεκριμένων πολιτικών χώρων, εμείς οφείλουμε να τα αναδεικνύουμε για να μην ξαναζήσουμε στημένα ρεπορτάζ με παλικάρια να συνοδεύουν γιαγιάδες στα ATM…
Δείτε το βίντεο:
6.236

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση