Μπασκετμπολίστες εναντίον του Τσουκαλά της ΝΔ, Άδωνη Γεωργιάδη

Μπασκετμπολίστες εναντίον του Τσουκαλά της ΝΔ, Άδωνη Γεωργιάδη

Άμεση ήταν η αντίδραση του Συνδέσμου Καλαθοσφαιριστών στις απαράδεκτες και ρατσιστικές δηλώσεις του ακροδεξιού αντιπροέδρου της ΝΔ ο οποίος μιμούμενος τη ρητορική Τάκη Τσουκαλά, ασχολήθηκε με τον Γιάννη Αντεντοκούνμπο και με υποτιμητικό ύφος τον αποκάλεσε σκόπιμα «Ακενοτούμπο».

Ο Άδωνης Γεωργιάδης βρέθηκε καλεσμένος σε εκπομπή του Blue Sky, Στη συζήτηση επέλεξε να προσφωνήσει λάθος το όνομα του Έλληνα σούπερ σταρ του ΝΒΑ, ενώ εμφανίστηκε να μην γνωρίζει ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο γεννήθηκε στην Ελλάδα.  «Ο Ακενοτούμπο… ο Ακενοτούμπο που παίζει στο ΝΒΑ», «Ο Αντετοκούνμπο», τον διορθώνουν και συνεχίζει: «Ως Έλληνας δεν παίζει; «Ο Έλληνας» δεν λένε ότι είναι; Ιθαγένεια ελληνική έχει. Κάπου στην Αφρική γεννήθηκε», «Εδώ γεννήθηκε ο άνθρωπος», τον διέκοψαν. «Δεν θυμάμαι μην τον αδικώ. Η ουσία ποια είναι. Πως τον λένε όλοι; «Ο Έλληνας». Καλώς τον λένε έτσι, γιατί έχει ελληνική ιθαγένεια».

Στην παραπάνω δήλωση άμεσα ήταν η αντίδραση του Πανελλήνιου Συνδέσμο Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών όπου με ανακοίνωσή του επισημαίνει:

«Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε, πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος αποτελεί ίνδαλμα για εκατομμύρια παιδιά και διαφημίζει όσο κανένας τη χώρα μας στο εξωτερικό, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα.

Θέλουμε να πιστεύουμε, πως οι δηλώσεις του κύριου Άδωνι Γεωργιάδη, ήταν από άγνοια και δεν έγιναν για λόγους εντυπωσιασμού και προβολής.

Ο σύνδεσμος μας είναι υπερήφανος για τον Γιάννη, όπως και για κάθε Έλληνα καλαθοσφαιριστή και αθλητή γενικότερα.

Ο αθλητισμός ενώνει και είναι πάνω απ’ όλα.

Ο αθλητισμός σηκώνει την Ελλάδα ψηλά».

Δείτε παρακάτω το βίντεο με τις δηλώσεις Γεωργιάδη

 

280

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση