Ετών τεσσάρων …δολοφονήθηκε από τον Ισραηλινό στρατό

Ετών τεσσάρων …δολοφονήθηκε από τον Ισραηλινό στρατό

Ήταν μόλις τεσσάρων χρονών… Χτυπήθηκε από θραύσματα. Από τα δολοφονικά πυρά Ισραηλινών στρατιωτών, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κοντά στο φράχτη στη Λωρίδα της Γάζας την περασμένη εβδομάδα.

Ήταν στη διαδήλωση μαζί με τον πατέρα του… Όπως εκατοντάδες αλλά μικρά αγόρια και κορίτσια. O μικρός Παλαιστίνιος άφησε τα παιχνίδια του και πήγε στη διαδήλωση… Τα παιδιά αυτού του λαού δεν ζουν μια «κανονική» ζωή. Όμως ονειρεύονται όπως όλα τα παιδιά… Το δικό τους όνειρο είναι να δουν ελεύθερη την πατρίδα τους. Με αυτό το όνειρο μεγαλώνουν…

Αυτός ο λαός την Τετάρτη το πρωί αποχαιρέτησε το μικρό «μάρτυρα» του. Το αγοράκι, τυλιγμένο σε μια παλαιστινιακή σημαία, κηδεύτηκε στο Χαν Γιουνές, στα νότια της Γάζας. Οι εκατοντάδες Παλαιστίνιοι που βρέθηκαν στην κηδεία ορκίστηκαν να συνεχίζουν τον αγώνα, να παλέψουν για να γίνει πραγματικότητα το όνειρο…

Το κράτος του Ισραήλ και ο στρατός του, αυτό το δικαίωμα, αυτό το «όνειρο» συνεχίζουν να δολοφονούν. Σκοτώνουν έναν λαό που παλεύει για λευτεριά…  Παιδιά, γυναίκες, μωρά, γέροντες αμάχους. Πυροβολούν αδιάκριτα. Σκοτώνουν συνειδητά. Ενεργοί συμμέτοχοι στο ιμπεριαλιστικό έγκλημα των κυβερνήσεων τους.

Σε ένα βίντεο που τραβήχθηκε για λογαριασμό του πρακτορείου Reuters την περασμένη εβδομάδα διακρίνεται το παιδί, να μεταφέρεται τραυματισμένο σε ένα αυτοσχέδιο ιατρείο, κοντά στα σύνορα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας Άσραφ αλ Κίντρα είπε ότι χτυπήθηκε από θραύσματα στο μάτι και ένα από αυτά έφτασε στον εγκέφαλό του. “Αυτό ήταν το βαρότερο τραύμα και κατά πάσα πιθανότητα ήταν εκείνο που οδήγησε στον θάνατό του”, επιβεβαίωσε ο διευθυντής του τμήματος επειγόντων περιστατικών στο νοσοκομείο του Χαν Γιουνές Μοχάμαντ Άμπου Χιλάλ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, που ελέγχεται από τη Χαμάς, περισσότεροι από 200 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τον Μάρτιο, όταν ξεκίνησαν οι εβδομαδιαίες κινητοποιήσεις με βασικό αίτημα τον τερματισμό του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ισχυρίζονται ότι “κάνουν ό,τι είναι δυνατόν” για να μην βλάψουν παιδιά και κατηγορούν τη Χαμάς ότι θέτει σε κίνδυνο τη ζωή πολιτών, οργανώνοντας αυτές τις διαδηλώσεις.

Ο πατέρας του αγοριού, ο Γιάσερ Αμπού Άμπεντ, που τραυματίστηκε στο πόδι, είπε ότι βρίσκονταν ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλους διαδηλωτές σε απόσταση περίπου 300 μέτρων από τον φράχτη όταν οι ισραηλινές δυνάμεις άνοιξαν πυρ. “Δεν περιμέναμε να συμβεί κάτι κακό γιατί τα πράγματα ήταν ήσυχα”.

Όμως οι δολοφόνοι στρατιώτες του Ισραήλ είχαν άλλες εντολές…

Πηγή:https://www.imerodromos.gr

79

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση