Ο δήμος ‘Αργους απέκλεισε τα άτομα με αναπηρία από την πρόσβαση στην πλατεία

Ο δήμος ‘Αργους απέκλεισε τα άτομα με αναπηρία από την πρόσβαση στην πλατεία

Στον de facto αποκλεισμό των ανθρώπων με αναπηρία από την πρόσβαση στην κεντρική πλατεία της πόλης προχώρησε ο δήμος Αργους, ο οποίος, σε γέφυρα που ενώνει τα δύο τμήματα της πλατείας, έχει αναρτήσει ταμπέλα που πληροφορεί, ότι… «απαγορεύεται η διέλευση των αναπηρικών αμαξιδίων, λόγω κλίσης μεγαλύτερης του 6%».

Αντί λοιπόν η γέφυρα να κατασκευαστεί εξαρχής με τρόπο που να επιτρέπει την ελεύθερη και ανεμπόδιστη πρόσβαση όλων των ανθρώπων, ο δήμος θεώρησε «ευκολότερο» να αποκλείσει τα αναπηρικά αμαξίδια.

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι προχώρησε σε μήνυση κατά της διοίκησης του Δήμου Άργους για καταπάτηση των δικαιωμάτων των ανθρώπων με αναπηρία.

Όπως το ίδιο το παρατηρητήριο γνωστοποίησε:

«Προς το τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας:

Κυρίες/Κύριοι

Σας υποβάλλουμε άλλη μια μηνυτήρια αναφορά, στα πλαίσια του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, με αντικείμενο την απαγόρευση πρόσβασης σε περιοχή από το Δήμο Άργους που προκαλεί διάκριση κατά των ΑμεΑ (άρθρο 1 Ν. 927/79 παρ. 1 και 5 – από δημόσιο λειτουργό -και δη το Δήμαρχο-, κατά την άσκηση των ανατεθειμένων σε αυτόν καθηκόντων). Το αδίκημα είναι διαρκές και άρα αιτούμεθα την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας».

Πηγή:https://tvxs.gr

1.466

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση