Μαζική πορεία εκπαιδευτικών ενάντια στο σύστημα διορισμών

Μαζική πορεία εκπαιδευτικών ενάντια στο σύστημα διορισμών

Σε συλλαλητήριο με μαζική συμμετοχή και παλμό για την απόσυρση του σχεδίου του υπουργείου Παιδείας σχετικά με το νέο σύστημα 15.000 προσλήψεων την επόμενη τριετία προχώρησαν εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με την ΔΟΕ να πραγματοποιεί σήμερα 24ωρη απεργία, την ΟΛΜΕ τρίωρη στάση εργασίας και τις ΕΛΜΕ δύο τρίωρες.

Με αίτημα να συναντήσουν τον πρωθυπουργό οι διαδηλωτές ξεκίνησαν μετά τη 1 πορεία από τα Προπύλαια, έφτασαν μέσω της οδού Σταδίου στη Βουλή, ενώ συνέχισαν προς το Μαξίμου και τη διασταύρωση της Βασιλίσσης Σοφίας με την Ηρώδου Αττικού.

Με ρίψη χημικών απάντησαν άνδρες των ΜΑΤ. Μία γυναίκα εκπαιδευτικός τραυματίστηκε με πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο τραυματισμός προήλθε από χειροβομβίδα κρότου λάμψης, ενώ στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Ένταση και νωρίτερα μεταξύ συγκεντρωμένων που έφτασαν μπροστά στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στα σκαλιά του Κοινοβουλίου.

Οι διαμαρτυρόμενοι φώναξαν συνθήματα όπως: «Αγώνας, αγώνας, αγώνας διαρκείας, αυτή είναι η απάντηση στον υπουργό Παιδείας», «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη» και «Ζει, ζει ο Τεμπονέρας ζει».

Στο μεταξύ το συντονιστικό των αναπληρωτών εκπαιδευτικών έχει πραγματοποιήσει συμβολική κατάληψη στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Πανεπιστημίου.

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του καταδικάζει «την άγρια επίθεση των ΜΑΤ εναντίον της μαζικής συγκέντρωσης εκπαιδευτικών έξω από τη Βουλή, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να εκτοξεύσουν, με τυφλό χτύπημα μέσα στο πλήθος, δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Αποτέλεσμα μάλιστα αυτής της επίθεσης ήταν ο τραυματισμός διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής και η Θοδώρα Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ, οι οποίοι και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός».

«Η επίθεση αυτή δείχνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛΛ δεν έχει κανένα δισταγμό, προκειμένου να επιβάλει την πολιτική της, η οποία στο χώρο των εκπαιδευτικών εκφράζεται με την ομηρία και ανεργία χιλιάδων συμβασιούχων και αδιόριστων, καθώς και με τα χιλιάδες κενά στα σχολεία» τονίζει το ΚΚΕ και προσθέτει ότι για το συμβάν διάβημα έκανε στην υπ. Προστασίας του Πολίτη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.

Αντίστοιχη κινητοποίηση με συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου και πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας έγινε στη Θεσσαλονίκη από εκπαιδευτικούς που αντιτίθενται στο νέο τρόπο πρόσληψης μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Για τον ίδιο λόγο διαμαρτυρία πραγματοποίησαν και μέλη της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ), ενώ αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών συναντήθηκε με την υφυπουργό Μακεδονίας- Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου και τον προϊστάμενο του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Γιώργο Αγγελόπουλο, στους οποίους γνωστοποίησαν τα αιτήματά τους.

Πηγή: http://www.efsyn.gr

117

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση