Παζάρι Σαλβίνι για τους 15 πρόσφυγες που θα δεχτεί η Ιταλία

Παζάρι Σαλβίνι για τους 15 πρόσφυγες που θα δεχτεί η Ιταλία

«Τις επόμενες φορές, για τέτοια θέματα θα αποφασίζω εγώ, που είμαι ο αρμόδιος υπουργός», τόνισε ο Σαλβίνι επιτιθέμενος στον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε | AP Photo/Czarek Sokolowski

Συνάντηση με τον επίτροπο Μετανάστευσης της Ε.Ε., Δημήτρη Αβραμόπουλο, ζήτησε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, μετά την απαίτηση του Ματέο Σαλβίνι για τους 15 πρόσφυγες που θα φιλοξενήσει η Ρώμη -από τους 49 που αποβιβάστηκαν στη Μάλτα-, να φύγουν 200 προς άλλες χώρες. Ο ακροδεξιός υπουργός Εσωτερικών είπε ότι αν δεν υπάρξει γενικότερη συμφωνία για αναδιανομή προσφύγων και μεταναστών, δεν θα δεχτεί κανέναν.

Η Ιταλία, με απόφαση του πρωθυπουργού Κόντε, δέχτηκε να είναι μεταξύ των οκτώ χωρών που θα φιλοξενήσουν τους 49 πρόσφυγες και μετανάστες που αποβιβάστηκαν στη Μάλτα έπειτα από 18 ημέρες στη θάλασσα.

Η Ρώμη υποσχέθηκε να φιλοξενήσει 15 ανθρώπους, ενώ τη φροντίδα τους θα αναλάβουν εκκλησιαστικές δομές.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκας του Βορρά και υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι έθεσε προϋποθέσεις: ζητεί να μεταφερθούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες περισσότεροι από 200 μετανάστες που έφτασαν στην Ιταλία το περασμένο καλοκαίρι.

Μάλιστα, επιμένει ότι αν δεν υπάρξει γενικότερη συμφωνία για την αναδιανομή προσφύγων, η Ρώμη δεν πρέπει να δεχθεί ούτε έναν πρόσφυγα από τη Μάλτα. «Τις επόμενες φορές, για τέτοια θέματα θα πρέπει να αποφασίζω εγώ, που είμαι ο αρμόδιος υπουργός», τόνισε ο Σαλβίνι επιτιθέμενος εμμέσως στον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε.

Κατά την έκτακτη σύσκεψη στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης που πραγματοποιήθηκε τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, ο Λουίτζι ντι Μάιο, των Πέντε Αστέρων, προσπάθησε σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό να επιβάλει μια πιο διαλλακτική γραμμή, σε συμφωνία με τον επικεφαλής της κυβέρνησης.

Αλλά η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι δεν δείχνει διατεθειμένη να «βάλει νερό στο κρασί της», και συνεχίζει να ανεβάζει τους τόνους.

«Η χώρα μας δεν θα ξοδέψει ούτε ένα ευρώ -πλέον- για τη φιλοξενία των μεταναστών», επέμεινε ο Σαλβίνι.

Πηγή:http://www.efsyn.gr

30

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση