Ένα δυνατό μήνυμα διεθνισμού, αλληλεγγύης και συναδέλφωσης των λαών ενάντια στις εθνικιστικές υστερίες

Ένα δυνατό μήνυμα διεθνισμού, αλληλεγγύης και συναδέλφωσης των λαών ενάντια στις εθνικιστικές υστερίες

Αντιφασιστική πορεία με τη συμμετοχή εκατοντάδων διαδηλωτών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Φλεβάρη 2019, από αντιρατσιστικές, αντιφασιστικές και κοινωνικές συλλογικότητες, μεταξύ των οποίων και η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» (Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας–Πειραιά, Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Περάματος, Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Διονύσου, Antinazi zone -YRE, Αρ.Εν., ΚΙΦΑ Ιλίου, ΚΙΦΑ Κ. Πατησίων-Αχαρνών, ΟΡΜΑ, ΠΕΝΕΝ-Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν, ΣΥ.ΠΡΟ.ΜΕ.), μετανάστ(ρι)ες, οργανώσεις της αριστεράς (ΑΡΚ, Ανασύνθεση ΟΝΡΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Αρ.Αν., Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος – Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση, Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, ΕΕΚ, ΚΟ Ανασύνταξη, ΛαΕ, ΝΑΡ – νΚΑ, Ξεκίνημα, ΟΚΔΕ Σπάρτακος, ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ για μια Αντικαπιταλιστικη Διεθνιστική Αριστερά), συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου (Ροσινάντε κλπ) στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στην συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής.

Συγκεντρωθήκαμε στην πλατεία Ρηγίλλης και στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε προς τα γραφεία των νεοναζί της ΧΑ. Σηκώσαμε πανό και φωνάξαμε συνθήματα κατά της ναζιστικής οργάνωσης, κατά του πολέμου και του εθνικισμού. Αφορμή η πανελλαδική φασιστοσύναξη στο μνημείο των Ιμίων από τη Χρυσή Αυγή, που όπως κάθε χρόνο προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τα τραγικά γεγονότα στα Ίμια τον Γενάρη του 1996 -που κόντεψαν να μας οδηγήσουν σε γενικευμένη πολεμική σύρραξη στο Αιγαίο- και να στήσει την δική της φιέστα. Και απ’ότι φάνηκε ξεκάθαρα από την αποτυχία της σύναξής τους, ο κόσμος τους γυρνάει την πλάτη, παρά τις εθνικιστικές και πατριδοκάπηλές κραυγές τους και την πρόσφατη απόπειρα για «ντου» στη Βουλή κατά τη διάρκεια του εθνικιστικού συλλαλητήριου.

Διαδηλώσαμε ξανά στην Πλ. Ρηγίλλης, δίπλα στο μνημείο των Ιμίων στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα διεθνισμού, αλληλεγγύης και συναδέλφωσης των λαών ενάντια στις εθνικιστικές υστερίες, τον φασισμό, τους πολέμους και τον ιμπεριαλισμό.

Απέναντί μας δεν έχουμε τους λαούς των γειτονικών χωρών, ούτε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που είναι κι’ εκείνοι θύματα της φτώχειας και του πολέμου σε χώρες που καταστράφηκαν από τα ίδια συμφέροντα που ρημάζουν κι’ εδώ τον φτωχό κόσμο. Απέναντί μας οι πολιτικές των μνημονίων που συντηρούν δυσβάσταχτα πλεονάσματα για δεκαετίες, οι δικές μας κυβερνήσεις και οι δικοί μας επιχειρηματικοί όμιλοι που για χάρη των κερδών τους μας καταδικάζουν στη φτώχεια και την ανεργία. Απέναντί μας είναι οι ρατσιστικές πολιτικές της Ευρώπης – Φρούριο και της Ελλάδας – Κρατητήριο που δολοφονούν καθημερινά εκατοντάδες πρόσφυγες στη Μεσόγειο. Απέναντί μας είναι οι νεοναζί της ΧΑ που ονειρεύονται να εξολοθρεύσουν όχι μόνο τους μετανάστες αλλά και τους ντόπιους εργάτες ενώ βγάζουν λάδι τους εφοπλιστές στήνοντας δουλεμπορικά ναυτεργατικά σωματεία στο Πέραμα.

Στον καθένα και την καθεμία που θέλει να ζει ελεύθερα και ειρηνικά. Για μια κοινωνία αλληλεγγύης, ισότητας, χωρίς πολέμους και εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Ούτε σπιθαμή ελεύθερου χώρου στους υπόδικους ναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής.

Επίσπευση της δίκης τους και καταδίκη σε ισόβια.

Όχι στο φασισμό, την πατριδοκαπηλεία και τον ρατσισμό!

Kίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»

280

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση