Βανδάλισαν τον τάφο του Καρλ Μαρξ στο Λονδίνο

Βανδάλισαν τον τάφο του Καρλ Μαρξ στο Λονδίνο

Φωτογραφία από τον λογαριασμό Twitter του νεκροταφείο Χάιγκεϊτ

Στοχευμένη επίθεση κατά του τάφου του Καρλ Μαρξ πραγματοποίησαν άγνωστοι στο νεκροταφείο Χάιγκεϊτ του Λονδίνου με το μνημείο να εκτιμάται ότι «δεν θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο».

Οι δράστες κατέστρεψαν τη μαρμαρένια ταφόπλακα που μεταφέρθηκε το 1954 από τον κανονικό τάφο του Καρλ Μαρξ και προστέθηκε στο συγκεκριμένο μνημείο.

Η ζημιές στο μνημείο, το οποίο επισκέπτονται δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, έγιναν με σφυρί. Δε σημειώθηκαν βανδαλισμοί σε άλλους τάφους.

 

Σύμφωνα με τον Ίαν Ντάνγκαβελ, επικεφαλής του ιδρύματος «Φίλοι του Νεκροταφείο Χάιγκεϊτ» καταδίκασε την επίθεση και έκανε λόγο για «απαράδεκτη ενέργεια» και για ένα «ακατανόητο πολιτικό σχόλιο».

«Ανεξάρτητα από το τι πιστεύει ο καθένας για τη φιλοσοφία του Μαρξ πρόκειται για μία απαράδεκτη ενέργεια. Αυτός είναι ο τάφος του Μαρξ, της συζύγου του και άλλων μελών της οικογένειάς του» είπε ο Ντάγκαβελ και συμπλήρωσε «Δεν είναι εύκολο να  επισκευαστεί το μνημείο. Εάν πρόκειται για κάποιον φανατικό αντιμαρξιστή θα μπορούσαν να έχουν καλύτερες επιδόσεις εάν προσπαθούσαν να αλλάξουν την άποψη των ανθρώπων από το να καταστρέφουν απλά το μνημείο».

Αυτή, πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο τάφος του Μαρξ μπαίνει στο στόχαστρο βανδάλων.

Πηγή:http://www.efsyn.gr/

71

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση