Δίκη Σαχζάντ Λουκμάν: επιμένει ο Λιακόπουλος στα περί συμπλοκής με τον Λουκμάν

Δίκη Σαχζάντ Λουκμάν: επιμένει ο Λιακόπουλος στα περί συμπλοκής με τον Λουκμάν

Γεμάτη είναι σήμερα η αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση για το φόνο του Σαχζάτ Λουκμάν, ενώ έξω από το δικαστήριο πραγματοποιείται αντιφασιστική συγκέντρωση με αίτημα «να παραμείνει η πρωτόδικη απόφαση για τους δολοφόνους».

Η συνεδρίαση ξεκίνησε το πρωί με τα αναγνωστέα έγγραφα της δικογραφίας και συνεχίζεται με τις απολογίες των δύο δραστών Διονύση Λιακόπουλου και του Χρήστου Στεργιόπουλου.

Όταν η έδρα κάλεσε τον πρώτο αντέδρασαν άτομα από το ακροατήριο, που σηκώθηκαν και φώναξαν συνθήματα, μεταξύ άλλων, το εξής: «Σαχζατ Λουκμάν για πάντα ζωντανός, στον δρόμο του αγώνα νικιέται ο φασισμός».

Για λίγο διακόπηκε η διαδικασία η οποία ούτως ή άλλως θα ολοκληρωθεί στη 1 μ.μ. λόγω λόγω στάσης του γραμματέα. Ο πρόεδρος προειδοποίησε ότι θα συλλαμβάνεται με τη διαδικασία του αυτοφώρου όποιος διαταράξει τη συνδιάσκεψη του δικαστηρίου.

Στην απολογία του ο Λιακόπουλος ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε την εθνικότητα του θύματος, ότι δεν έχει καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή και ότι τα 117 φυλλάδια της που βρέθηκαν σπίτι του ήταν προεκλογικό υλικό, το οποίο του είχαν δώσει στην πλατεία Νέα Σμύρνης και το κράτησε.

Στις επίμονες ερωτήσεις της έδρας γιατί δεν απέφυγε το μαχαίρωμα, ενώ ήταν δύο άτομα εναντίον ενός άοπλου, ο δράστης επέμεινε στην εκδοχή της συμπλοκής υποστηρίζοντας πως ο Λουκμάν τους έκλεισε τον δρόμο και δεν γινόταν να τον προσπεράσουν με το μηχανάκι.

Δήλωσε δε πως φοβήθηκε ότι κάτι θα έβγαζε από την τσέπη του, αλλά όπως έχει αποδειχθεί μαχαίρια έφεραν πάνω μόνο οι δράστες.

Όμως, ο εισαγγελέας τόνισε πως δεν γίνεται οι δύο άνδρες να μην αντιλήφθηκαν την εθνικότητα του Λουκμάν και ότι δεν γίνεται να μην μπόρεσαν να προσπεράσουν με μηχανή 300 κυβικών ποδήλατο

Παρόντες η Μάγδα Φύσσα και ο πατέρας του Λουκμάν, που τα ξημερώματα της 17ης Ιανουαρίου 2013 είχε δεχτεί επτά μαχαιριές στην οδό Τριών Ιεραρχών στα Πετράλωνα, την ώρα που πήγαινε με το ποδήλατό του στη λαϊκή για να πιάσει δουλειά.

Τον περασμένο μήνα τα επιχειρήματα των κατηγορουμένων κατέρρευσαν από τις καταθέσεις των τεσσάρων αστυνομικών, των δύο που έφτασαν πρώτοι στον τόπο του εγκλήματος και των δύο που τους συνέλαβαν (Περισσότερα ΕΔΩ).

Πρωτόδικα οι δύο δράστες είχαν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, χωρίς να τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά, με την απόφαση να αναγνωρίζει την ύπαρξη ρατσιστικού κινήτρου.

Πηγή: http://www.efsyn.gr

256

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση