Ας μιλήσουμε λίγο για τους κακούς λαθρομετανάστες που δεν έχουν καμία σχέση με μας τους έλληνες

Ας μιλήσουμε λίγο για τους κακούς λαθρομετανάστες που δεν έχουν καμία σχέση με μας τους έλληνες

Anwar Jitou

Τα στοιχεία του πίνακα δεν επιδέχονται καμιά αμφισβήτηση. Προέρχονται από την “Εκθεση Ουίκερσαμ” και δημοσιεύονται στο έργο του Thorsten Sellin “Culture Conflict and Delinquency” (New York, Social Science Research Council, 1938). Πρόκειται για ένα κλασικό έργο της παγκόσμιας εγκληματολογικής βιβλιογραφίας, γραμμένο από έναν διαπρεπή επιστήμονα.

Με τη γνώση που έχω επι του θέματος και με την ιδιότητα μου ως officer του AHEPA εδώ στις ΗΠΑ σας παραθέτω τα παρακάτω επίσημα στοιχεία της πολιτείας της Νέας Υόρκης (μεταφρασμένα από σχετικό άρθρο της Ελευθεροτυπίας πριν 20 χρόνια).

Το AHEPA όπως έγραψα και σε προηγούμενο post είναι ένας ελληνοαμερικάνικος φιλανθρωπικός οργανισμός που δημιουργήθηκε το 1922 για να προστατέψει τους έλληνες μετανάστες από ρατσιστικές επιθέσεις της Ku Klux Klan. Ανάμεσα στις μεγάλες δωρεές που έχει κάνει προς την Ελλάδα είναι το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και εφτά κλινικές.

Αυτά που δημοσιεύω δεν τα δημοσιεύω λόγω κάποιου μένους εναντίον των συμπατριωτών μου, τα δημοσιεύω μπας και ξεκολλήσουν τα μυαλά κάποιων που θεωρούν ότι έχουν αρχαιοελληνικά DNA και είναι καλύτεροι όλων, πως όλα τα έκαναν ηρωικά, υποδειγματικά και ηθικά, πως όπου πήγαν έφεραν πολιτισμό και ήταν παντού τύπος και υπογραμμός.

Ας μιλήσουμε λίγο για τους κακούς λαθρομετανάστες που δεν έχουν καμία σχέση με μας τους έλληνες που έχουμε μεταναστεύσει και πάντα είμαστε καλοί, τίμιοι, ηθικοί, δεν πειράζαμε κανέναν, ήμασταν δουλευταράδες, και πως οι Έλληνες αφομοιώθηκαν αμέσως στις χώρες που πήγαν.

Σύμμαχος του ρατσισμού δεν είναι μόνο το ψέμα. Είναι και η αδυναμία διατύπωσης κάποιου –οποιουδήποτε– επιχειρήματος που να στηρίζεται στην κοινωνική πραγματικότητα και όχι στις κρατούσες ιδεοληψίες και τις φυλετικές προκαταλήψεις.

Ο πινακας περιλαμβάνει τον αριθμό των ατόμων που κατηγορήθηκαν ανά 100.000 άτομα της ίδιας ομάδας πληθυσμού άνω των 18 ετών, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης κατά το έτος 1929. Τα αποτελέσματα του πίνακα αυτού είναι συνταρακτικά: ανάμεσα σε όλους τους Ευρωπαίους μετανάστες, οι Έλληνες κατέχουν τα σκήπτρα της εγκληματικότητας, και μάλιστα με μεγάλη διαφορά!

* Στο σύνολο των αδικημάτων οι Έλληνες προηγούνται σαφώς, με 779,5 έναντι μόλις 344 των Ιταλών και 189 των Ρώσων.
* Ειδικά στις ανθρωποκτονίες, οι Έλληνες είναι πραγματικοί πρωταθλητές. Έχουν υπερδεκαπλάσιες επιδόσεις από τους, δεύτερους, Ιταλούς.
* Σαφή υπεροχή επιδεικνύουν οι Έλληνες και στους βιασμούς, τις επιθέσεις, τις κλοπές και τις ληστείες.
* Στα ναρκωτικά οι Έλληνες μετανάστες έχουν περίπου το μονοπώλιο.
* Στο μόνο αδίκημα που υστερούσαν κάπως οι συμπατριώτες μας στη Νέα Υόρκη του 1929 ήταν η οπλοκατοχή. Εκεί προηγούνται σαφώς οι Ιταλοί, με 63,3 έναντι 28,2 των Ελλήνων.

 

373

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση