Παρασημοφορημένος αξιωματικός της Ελληνικής Φρουράς δολοφόνησε μετανάστριες στην Κύπρο

Παρασημοφορημένος αξιωματικός της Ελληνικής Φρουράς δολοφόνησε μετανάστριες στην Κύπρο

Από το ρεπορτάζ του in.gr και της Μαρίας Λούκα

Φρίκη προκάλεσαν τα όσα ακούστηκαν το πρωί της Κυριακής από το στόμα του 35χρονου λογαχού στο δικαστήριο για τη διπλή δολοφονία μάνας και κόρης που συγκλονίζει την Κύπρο.

Σημειώνεται ότι ο 35χρονος  παραδέχθηκε ότι σκότωσε μία 38χρονη από τις Φιλιππίνες καθώς και την 6 χρονών κορούλα της.

Όπως μεταδίδουν τα κυπριακά ΜΜΕ, ο δράστης οδηγήθηκε στο δικαστήριο στις 11 το πρωί, ενώ παράλληλα συνεχίζονται  οι έρευνες για εντοπισμό της σορού εξάχρονης.

Πριν την έναρξη της διαδικασίας ο συνήγορος του καθ΄ομολογίαν δράστη, Ηλίας Στεφάνου, παραιτήθηκε από την υπεράσπιση του.

Η Αστυνομία ζήτησε την εξαήμερη κράτησή του 35χρονου, ο οποίος ήδη τελεί υπό οκταήμερη κράτηση, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη από τις Αρχές και την Παρασκευή να οδηγηθεί εκ νέου ενώπιον του Δικαστηρίου και για τους δύο φόνους.

Ο δικαστής απευθυνόμενος στον κατηγορούμενο του είπε ότι έχει συλληφθεί για το αδίκημα του φόνου εκ προμελέτης και της απαγωγής που διαπράχθηκαν μεταξύ 2018 και 2019 στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν στο δικαστήριο αστυνομικοί ο 35χρονος παραδέχτηκε στις 19/4 το φόνο της Marry Rose της 38χρονης από τις Φιλιππίνες, αλλά και το φόνο μίας ακόμα γυναίκας της 28χρονης Arian Palanas Lozano επίσης από τις Φιλιππίνες. Όπως δήλωσε την έπνιξε ενώ έκαναν σεξ με μεμβράνες και στη συνέχεια την πέταξε στο φρεάτιο στο Μιτσερό. Την γνώρισε, όπως κατέθεσε, μέσω της εφαρμογής Badoo. Η κοπέλα είχε εξαφανιστεί στις 21 Ιουλίου του 2018, στην Αγλαντζιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δεύτερο πτώμα που εντοπίστηκε στο φρεάτιο στο Μιτσερό, δεν έχει ταυτοποιηθεί αφού δεν έχει διενεργηθεί ακόμη η νεκροτομή. Ως εκ τούτου δεν γνωρίζει κανείς αν το δεύτερο πτώμα ανήκει στην Arian ή σε άλλο πρόσωπο.

Πριν οδηγηθεί στο δικαστήριο, ο 35χρονος είχε μεταφερθεί ξανά στη λίμνη στην περιοχή Ξυλιάτου όπου τους υπέδειξε ξανά πού έριξε το πτώμα της εξάχρονης Sierra.

Ο 35χρονος, ο οποίος ομολόγησε τη δολοφονία της 38χρονης και της 6χρονης κόρης της, Sierra, περιέγραψε σύμφωνα με το philenews.com, μία ανατριχιαστική περιγραφή όσον αφορά στο πως απαλλάχτηκε από τη σορό της μικρής Sierra.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπέδειξε στους Αστυνομικούς συγκεκριμένο σημείο στη λίμνη στο Ξυλιάτο, όπου έριξε το τυλιγμένο σε σεντόνι πτώμα, το οποίο έδεσε με πέτρες. Στη συνέχεια οι πέτρες υποχώρησαν έτσι ξαναπήρε το πτώμα, στερέωσε καλύτερες τις πέτρες και το έριξε πίσω στο νερό.

Η υποψία οι δολοφονίες να μην τελειώνουν στις δύο γυναίκες και την εξάχρονη κόρη της μίας, αλλά να αποκαλυφθούν νέα συγκλονιστικότερα στοιχεία, συγκλονίζει τις Αρχές της Κύπρου, καθώς η αστυνομία δεν αποκλείει στο φρεάτιο ναβρίσκονται κι άλλα πτώματα.

Ο 35χρονος κρατούμενος για τις δολοφονίες είναι κάτοικος χωριού της Επαρχίας Λευκωσίας ο οποίος υπηρετεί σε στρατόπεδο και πάλι της Επαρχίας Λευκωσίας και φέρει τον βαθμό του ίλαρχου, αφού υπηρετεί στο Σώμα των Τεθωρακισμένων.

 

2.306

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση