(Ετοιμάζεται να γίνει) Λαγός: “Φασισμός να μην αρθεί ο περιοριστικός όρος εξόδου από τη χώρα αν εκλεγώ ευρωβουλευτής!”

(Ετοιμάζεται να γίνει) Λαγός: “Φασισμός να μην αρθεί ο περιοριστικός όρος εξόδου από τη χώρα αν εκλεγώ ευρωβουλευτής!”

Αναδημοσιεύουμε επιλεγμένα αποσπάσματα συνέντευξης (22/5/2019) που παραχώρησε ο υπόδικος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης βουλευτής Πειραιά Γιάννης Λαγός, νυν υποψήφιος ευρωβουλευτής της ναζιστικής οργάνωσης.

Για την άρση του περιοριστικού όρου της εξόδου από τη χώρα σε περίπτωση εκλογής του ως ευρωβουλευτή

Κύριε Λαγέ, αν εκλεγείτε θα είστε ο πρώτος ευρωβουλευτής που δε θα μπορεί να επισκεφθεί το ευρωκοινοβούλιο, λόγω απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Πώς σκοπεύετε να κινηθείτε; Θα είστε ένας ευρωβουλευτής από την Ελλάδα;

Θα είμαι ένας ευρωβουλευτής, όπως όλοι. Η ελληνική νομοθεσία μου έδωσε το δικαίωμα να είμαι υποψήφιος και ο Άρειος Πάγος ανακήρυξε τον συνδυασμό που ανήκω. Θα είναι αδιανόητο αν ένας εκλεγμένος ευρωβουλευτής δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του και να πάει στις Βρυξέλλες. Αυτό θα είναι ο ορισμός του φασισμού! Αν εκλεγώ με την ψήφο των Ελλήνων και το θέλημα του Θεού, θα υποβάλλω αίτημα στις αρμόδιες Αρχές με το οποίο θα ζητήσω την άρση των περιοριστικών όρων. Πιστεύω ότι το αυτονόητο είναι πως θα μου επιτραπεί να επισκέπτομαι τις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο για τις συνεδριάσεις. Θα είναι τρομακτικό και πλήγμα για τη Δημοκρατία ένας εκλεγμένος ευρωβουλευτής να μη μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του.

Αν γίνει δεκτό το αίτημά σας έχει καλώς. Αν δεν γίνει όμως; Θα παραιτηθείτε;

Όχι, αυτή τη χάρη δεν θα την κάνω. Από τη στιγμή που θα με εκλέξει ο ελληνικός λαός, πρεσβεύω τη δημοκρατία με τις ενέργειες που θα κινήσω. Εφόσον δεν με απορρίπτει ο Άρειος Πάγος -και πώς θα μπορούσε να το κάνει αφού είμαι εκλεγμένος στο ελληνικό κοινοβούλιο- δεν θα παραιτηθώ. Θα δω πως μπορώ να κινηθώ νομικά, αλλά και πάλι, ξέρετε, είμαι άνθρωπος των άκρων. Μπορώ να πάρω αεροπλάνο και να πάω στις Βρυξέλλες και ας με συλλάβουν εκεί, γιατί πήγα να ασκήσω τα νόμιμα καθήκοντά μου. Δεν ζητάω να πηγαίνω διακοπές. Μόνο να εργάζομαι γι’ αυτά που θα με ψηφίσουν οι χιλιάδες συμπολίτες μου.

Δεν γίνεται να μη σας ρωτήσω. Λέγεται πως κατεβαίνετε για να κερδίσετε την ασυλία.

Εντάξει! Αυτό έχει μεγάλη πλάκα πια. Θεωρητικά είχα ασυλία και ως βουλευτής, αλλά δεν την είδα και πουθενά. Στη φυλακή μπήκα, χωρίς να αρθεί η ασυλία μου. Δεν είπε ποτέ κανείς πως όποιος πάει στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο μπορεί να σκοτώνει, να πουλάει ναρκωτικά, να έχει εγκληματικές συμπεριφορές… Αν κάνει κάτι απ’ όλα αυτά, φυσικά, παύει η ασυλία του.

Εσείς, όμως, είστε ήδη υπόδικος.

Ναι αλλά δεν μου έχουν στερηθεί τα πολιτικά δικαιώματά μου. Δεν γίνεται να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Δεν γίνεται ο Άρειος Πάγος να μου δίνει άδεια να είμαι υποψήφιος και μετά να μου απαγορεύεται να πάω στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο; Αν η ελληνική δικαιοσύνη κρίνει ότι είμαι ένοχος, που δεν πρόκειται να συμβεί γιατί είμαι -όπως και οι συναγωνιστές μου- ολοκάθαρος, θα έχω τις ίδιες διώξεις με αυτούς. Δεν θα μου δώσει η ιδιότητα του ευρωβουλευτή κάποιο ελαφρυντικό. Εγώ κατεβαίνω στο ευρωκοινοβούλιο με τη σύμφωνη γνώμη του Ν. Μιχαλολιάκου, όχι για την ασυλία, αλλά για να διεκδικήσω και να προσφέρω, σύμφωνα με όσα έχω κάνει μέχρι τώρα και στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Για τους πρώην χρυσαυγίτες ευρωβουλευτές

Φουντούλης, Συναδινός και Επιτήδειος αφήνουν αιχμές πως ο Μιχαλολιάκος “τους έφαγε και τους ξήλωσε” για να εκλεγείτε εσείς.

Θα σας πω κάτι, που δεν το είχα πει μέχρι τώρα. Δεν ήθελα να το πω αλλά με προκαλεί το γεγονός. Ας κατέβαιναν μαζί μ’ εμένα και θα βλέπαμε πόσους σταυρούς θα έπαιρνε ο καθένας μας. Είναι γελοίο αυτό που γίνεται. Νισάφι! Ας κατέβαιναν…

Πώς να κατεβούν, αφού εμμέσως πλην σαφώς λένε πως δεν τους αφήνει το περιθώριο ο αρχηγός σας;

Ποιο περιθώριο; Αυτοί οι άνθρωποι είναι τυχεροί, γιατί δεν πειράχτηκε το νυχάκι τους όσο ήταν ευρωβουλευτές. Δεν είχαν την παραμικρή δίωξη. Πέντε χρόνια πέρασαν ζωή χαρισάμενη, έβγαλαν πολλά λεφτά. Θέλω όμως να εξαιρέσουμε από τη συζήτηση τον Χαράλαμπο Φουντούλη, ο οποίος απλώς ανακοίνωσε ότι δεν θέλει να είναι εκ νέου υποψήφιος και κυρίως γιατί σέβομαι το αίμα του παιδιού του, του Γιώργου Φουντούλη, που πέθανε για τη Χρυσή Αυγή και τον Νίκο Μιχαλολιάκο.

… Όσον αφορά τους δύο στρατηγούς είναι αηδιαστική η συμπεριφορά τους. Είναι ντροπή να τα λένε αυτά για τον αρχηγό. Τους προκαλώ οποιαδήποτε ώρα και στιγμή να βγάλουμε τα πόθεν έσχες μας και να δούμε ποιος ωφελήθηκε τόσα χρόνια από τη Χρυσή Αυγή. Εμείς διωκόμαστε, Εμείς έχουμε δίκη σε εξέλιξη, δεν ξέρουμε τι ψεύδεις κατηγορίες θα μας αποδώσουν. Καλά θα κάνουν, λοιπόν, να το βουλώσουν και να κάτσουν στην άκρη τους, αυτοί που κέρδισαν από τη Χρυσή Αυγή.

Με προκαλείτε να ρωτήσω. Εννοείτε κέρδισαν οικονομικά, σωστά;

Ναι! Κέρδισαν… πολλά.

Το ίδιο κερδισμένος θα είστε κι εσείς.

Όχι, διότι εμείς έχουμε συμφωνήσει με τον Ν. Μιχαλολιάκο πως το 50% των απολαβών μας θα πηγαίνει κατευθείαν στο κίνημα για τα έξοδά του, για να συντηρηθεί. Ενώ αυτοί οι παλιάνθρωποι… όταν ερχόντουσαν στη φυλακή και τους λέγαμε πως δεν υπάρχουν οικονομικοί πόροι για ψηφοδέλτια και τον αγώνα των εκλογών (εμείς δεν έχουμε επιχειρηματίες να μας στηρίζουν. Επίσης από το 2013 έχει κοπεί παράνομα η κομματική επιχορήγησή μας) τους είχαμε εξηγήσει πως το κίνημα συντηρείται από τις συνδρομές των βουλευτών και των ευρωβουλευτών και είχαν συμφωνήσει όταν όμως πήγαν στις Βρυξέλλες βρήκαν τρόπους για να μειώσουν το ποσό που έδιναν. Αυτούς τους ανθρώπους δεν τους ήξερε κανείς, δεν θα ήταν ευρωβουλευτές χωρίς τη Χρυσή Αυγή. Πλησιάζουν όμως οι ευρωεκλογές και θα γελάσουμε, ο Συναδινός έκανε δικό του κόμμα. Εκεί θα μετρηθεί η εκτίμηση που τρέφει ο κόσμος στον καθένα μας.

Για τον ναζισμό

Χρήστος Παππάς και Νίκος Μιχαλολιάκος, κατά καιρούς, έχουν υμνήσει τον ναζισμό. Υπάρχουν ντοκουμέντα. Δεν αμφισβητείται. Αντιλαμβάνεστε ότι είναι σαν να τον αποδέχεστε και ο ίδιος, για κάποιον που βρίσκεται έξω από την οργάνωσή σας;

Όταν εντάχθηκα στη Χρυσή Αυγή, το 1999, ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν μου ζήτησε να υψώσω τη σβάστιγκα, ούτε να υμνήσω τον Χίτλερ. Μου έδωσε την ελληνική σημαία για να βγω στους δρόμους και στο κάτω – κάτω για τις ιδέες τους να ντρέπονται οι νεομπολσεβίκοι.

Μου λέτε, λοιπόν, πως από τη στιγμή που δεν επιχείρησαν να σας μυήσουν σε κάτι άλλο πέρα από τη φιλοπατρία… δεν σας ενδιαφέρει τι κάνουν.

Μέσα από τη Χρυσή Αυγή αγωνιζόμαστε μόνο για τα συμφέροντα της Ελλάδας και την Ορθοδοξία. Κι αν σήμερα, ξεκινούσε ένας νέος πόλεμος με τη Γερμανία εμείς θα πολεμούσαμε στην πρώτη γραμμή. Επίσης, όταν οι Ιταλοί εισέβαλαν, το καθεστώς που αντέδρασε άμεσα δεν ήταν κομμουνιστικό ή αριστερίστικο.. Ήταν του Ιωάννη Μεταξά, του φασίστα… όπως τον αποκαλούν σήμερα. Εμείς τον τοποθετούμε ψηλά, διότι αγωνίστηκε για την πατρίδα μας. Εμείς θα δώσουμε το αίμα μας, αν χρειαστεί κι αυτοί που το παίζουν δημοκράτες και αντιφασίστες θα ψάχνουν καράβια για να γλιτώσουν.

Όση ώρα συζητάμε έχετε καταδικάσει, ουσιαστικά, τον κομμουνισμό. Καταδικάζετε εξίσου τον ναζισμό;

Καταδικάζω ότι είναι εις βάρος της πατρίδας μου. Ωστόσο, δεν μιλάμε για ένα καθεστώς που στρέφεται κατά μιας χώρας ή ενός κράτους, αλλά για εφαρμοσμένες ιδεολογίες, οι οποίες έχουν καταπατήσει κι έχουν στερήσει ανθρώπινα δικαιώματα. Εμείς σεβόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον οποιονδήποτε άνθρωπο. Δεν χαιρόμαστε όταν βλέπουμε ανθρώπους να υποφέρουν, να μην έχουν να φάνε. Υπερασπιζόμαστε τους αδύναμους.

Για την ιθαγένεια των παιδιών των μεταναστών

Πιστεύετε πως πρέπει να δίνεται ελληνική ιθαγένεια;

Αυτά είναι ντροπιαστικά! Την ιθαγένεια μας τη δίνουν ο Θεός και η φύση μας. Η ιθαγένεια, σήμερα, δίνεται βάσει νόμου, αλλά οι νόμοι αλλάζουν. Εμείς, αν μας δοθεί η δυνατότητα, θα κάνουμε πολύ σκληρό και αυστηρό το νόμο βάσει του οποίου κάποιος λέγεται Έλληνας.

Να υποθέσω ότι δεν θεωρείτε Έλληνα τον Αντετοκούμπο.

Ωραίος παίκτης! Να είναι καλά το παιδί αλλά Έλληνας δεν είναι και δεν θα γίνει ποτέ.

Λόγω του διαφορετικού χρώματός του;

Επειδή οι γονείς του είναι Νιγηριανοί και όχι Έλληνες. Έτυχε να γεννηθεί τη στιγμή που το καράβι περνούσε από την ελληνική θάλασσα. Δεν καταλαβαίνω αυτή τη λογική, να θέλουμε και να θέλουν να είναι Έλληνες. Όταν οι Έλληνες πήγαν στη Γερμανία, την Αυστραλία και σε κάθε άλλη χώρα, ως μετανάστες για να εργαστούν, θέλησαν να γίνουν Γερμανοί ή Αυστραλοί ή Αμερικάνοι; Αντιθέτως, τους βλέπουμε να ζουν τόσα χρόνια σε ξένες χώρες και να είναι υπερήφανοι που είναι Έλληνες. Αυτοί που έρχονται εδώ γιατί θέλουν να γίνουν Έλληνες;

Για τις επιθέσεις σε μετανάστες

Γιατί οι χρυσαυγίτες είστε τόσο “νταήδες” στο σύνολό σας; Οξύθυμοι, έτοιμοι για καυγάδες, χειροδικείτε, πάτε στις λαϊκές για φασαρίες.

Δεν χειροδικούμε. Είναι πλύση του εγκέφαλου που έχει γίνει σε όλους τους Έλληνες. Λέτε για τις λαϊκές, ένα περιστατικό που συνέβη πριν εφτά χρόνια. Χαρτόκουτα κλωτσούσαν και αθωώθηκαν. Συζητάμε για τα χαρτόκουτα και όχι για την ανομία που επικρατεί. Έχουμε φτάσει στο σημείο οι αστυνομικοί να κλειδώνονται μέσα στα τμήματα, μέχρι να “τελειώσουν το έργο τους τα λεβεντόπαιδα με τις μολότοφ και να φύγουν”. Πρέπει να τελειώσει το καθεστώς ανομίας στην Ελλάδα. Είναι πανεύκολο και η αστυνομία μπορεί να το κάνει μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα. Η πολιτική θέληση δεν υπάρχει.

Για την επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες στο Πέραμα

Είπατε δεν χειροδικείτε. Εδώ, στο Πέραμα που βρισκόμαστε, “δικοί σας” γράφτηκε πως σάπισαν στο ξύλο νόμιμους και φυλήσυχους μετανάστες.

Εγώ δεν το ξέρω. Απλώς το έχω ακούσει. Αν όντως συνέβη, όποιοι το έκαναν, όπου και αν ανήκουν, να υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους.

Για τη δολοφονία Φύσσα και τον Ρουπακιά

Μάλιστα. Ας πάμε στα της δίκης και της δολοφονίας Φύσσα. Ο Ρουπακιάς ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής και κάτω από εσάς.

Όχι, βέβαια. Καφέδες έφτιαχνε στην τοπική της Νίκαιας. Ξέρετε πόσα μέλη είχαμε, εκείνη την περίοδο; Παίρναμε 14% στις δημοσκοπήσεις.

Ανήκε ωστόσο στον κύκλο της τοπικής. Δεν ήταν μόνο ένας ψηφοφόρος. Ο Ρουπακιάς, λοιπόν, έχει ομολογήσει τη δολοφονία Φύσσα, ο οποίος ήταν οργανωμένος στην αριστερά. Εκείνο το διάστημα, υπήρχε ένας ανοιχτός πόλεμος μεταξύ Χρυσής Αυγής και αριστεράς. Πώς περιμένετε να πιστέψει ο κόσμος ότι η δολοφονία δεν συνδέεται με όλα τ’ άλλα επεισόδια;

Για τη δολοφονία Φύσσα έπρεπε να κατηγορείται μόνο ο Ρουπακιάς, ο οποίος ομολόγησε. Αυτά που συμβαίνουν είναι πρωτόγνωρα για τα παγκόσμια δεδομένα. Έτσι, όπως το θέτετε, προσπάθησαν να το περάσουν στην κοινή γνώμη, αλλά τα ποσοστά μας δείχνουν πως δεν τα κατάφεραν. Ειδικά σ’ αυτές τις περιοχές που τρώμε τη λάσπη της αριστεράς κι ας ηρωποιήθηκε ο Φύσσας κι ας του φτιάχνουν αγάλματα, την ώρα που τους Φουντούλη – Καπελώνη δεν τους ξέρει κανείς. Κι αν κάποιος τους θυμηθεί λέει “τα δύο παιδιά”. Ζούμε σε μια κομμουνιστική παντοκρατορία.

Για το κατηγορητήριο

Σ’ εσάς ποιες κατηγορίες έχουν αποδοθεί;

Εγώ, ο αρχηγός μου και οι υπόλοιποι βουλευτές κατηγορούμαστε, γενικά και αόριστα, για σύσταση και διεύρυνση εγκληματικής οργάνωσης. Μας κατηγορούν για εμπρηστικές ομιλίες και καμία πράξη. Είναι πολύ γελοίο ότι μας κατηγορούν για εγκληματική οργάνωση αλλά ποτέ δεν βρήκαν όπλα ή χρήματα.

Για τα όπλα στα γραφεία και τα σπίτια Χρυσαυγιτών

Όπλα έχουν βρεθεί, κατά καιρούς, στα γραφεία σας. Mαχαίρια, γκλομπς.

Αν περάσετε από οπαδικούς συνδέσμους, θα δείτε ότι έχουν περισσότερα.

Αυτό δεν τα νομιμοποιεί.

Είναι άλλο να βρεθούν δύο μαχαίρια κι άλλα τόσα ρόπαλα κι άλλο να πατήσουν σ’ αυτό, ώστε να μας κατηγορήσουν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Η εγκληματική οργάνωση πρέπει να ‘χει ιεράρχηση, να δίνονται εντολές για δολοφονίες, να βρεθούν χρήματα. Το “βρήκαμε ένα καπνογόνο εδώ κι ένα ρόπαλο εκεί” δεν είναι στοιχείο. Έγκριτοι νομικοί έχουν πει ότι η δίκη της χρυσής αυγής είναι ένα κουκλοθέατρο.

Για τη δίκη

Μεγάλο μέρος της κοινωνίας πιστεύει ότι η δίκη καθυστερεί εσκεμμένα και μάλιστα η Χρυσή Αυγή ευνοείται.

Εμείς θέλουμε να τελειώσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα, περισσότερο από τον καθένα. Αλλά αυτό που συμβαίνει ήταν αναπόφευκτο με 69 κατηγορούμενους, περίπου 140 δικηγόρους και 600 μάρτυρες. Η δίκη είναι μια συρραφή πολλών άσχετων γεγονότων για να μπορέσουν να μας βάλουν φυλακή. Αν η κάθε υπόθεση είχε δικαστεί μόνη της (η δολοφονία Φύσσα, ο ξυλοδαρμός των αλιεργατών, κτλ) θα είχαν τελειώσει οι περισσότερες τώρα. Θα είχαν κατηγορηθεί μόνο οι υπαίτιοι και όχι εμείς – οι βουλευτές- που δεν έχουμε ανάμειξη. Αλλά έφτιαξαν επίτηδες μια δίκη – Φρανκεστάιν. Ας μου βρουν μια υπόθεση που διήρκησε λιγότερο. Η υπόθεση Τσουκάτου – Siemens ξεκίνησε το 2006 και η απόφαση δεν έχει βγει ακόμα. Αν κάποιος περάσει με κόκκινο και τρακάρει το δικαστήριο μπορεί να ολοκληρωθεί μετά από δύο χρόνια.

Για τη Δικαιοσύνη

Κλείνοντας κι επειδή στη συζήτησή μας επικαλεστήκατε πολλές φορές την ελληνική Δικαιοσύνη κι άλλες τόσες την κατηγορήσατε. Πιστεύετε σ’ αυτήν;

Θα μπορούσα να πω πολλά καλά για την ελληνική δικαιοσύνη, αυτή τη στιγμή που βρίσκομαι με μια δαμόκλειο σπάθη πάνω από το κεφάλι μου. Δεν θα το κάνω όμως. Δεν πιστεύω στην ελληνική δικαιοσύνη. Πιστεύω ότι υπάρχουν ηρωικοί δικαστές, οι οποίοι αγωνίζονται απέναντι σε όσα συμβαίνουν, είναι τίμιοι, προσπαθούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και τους αξίζουν συγχαρητήρια, αλλά στη δικαιοσύνη δεν πιστεύω. Εγώ, είμαι αθώος, έχω κάνει 20 μήνες φυλακή. Το ίδιος και ο αρχηγός μου. Λοιδορούμαι. Είμαι βέβαιος, πως μετά από τόσα χρόνια, η δικαιοσύνη ξέρει ότι είμαι αθώος. Διαφορετικά, θα με είχαν καταδικάσει ήδη. Όμως, ακόμη και αν αθωωθώ δε θα μπορώ να πιστέψω στην ελληνική δικαιοσύνη, διότι θα ‘χω περάσει όσα πέρασα. Εξ αιτίας κάποιων επίορκων δικαστών πήγαμε φυλακή. Περάσαμε δύσκολα, εμείς και οι οικογένειές μας. Ακούγαμε τα χειρότερα. Δεν είδα όμως να επεμβαίνει για να μας προστατεύσει καμία δικαιοσύνη, αφού δεν είχαμε καταδικαστεί. Δεν μας δόθηκε ποτέ η ευκαιρία να πούμε την άποψη μας…

Πηγή: https://jailgoldendawn.com
117

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση