Αλλαγές στο άρθρο για το βιασμό προανήγγειλε ο Μ. Καλογήρου

Αλλαγές στο άρθρο για το βιασμό προανήγγειλε ο Μ. Καλογήρου

Νομοτεχνική βελτίωση στο άρθρο, που αφορά στον ορισμό του βιασμού, ανακοίνωσε πως θα φέρει στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Μιλώντας στην Ολομέλεια ο υπουργός σημείωσε πως «δεν ισχύει ότι ο βιασμός γίνεται πλημμέλημα» και πως «διατηρείται κακούργημα». Πρόσθεσε ωστόσο πως σε συνεννόηση με τα μέλη των νομοπαρασκευαστικών επιτροπών θα υπάρχει νομοτεχνική βελτίωση. Σημειώνεται πως για το θέμα είχαν υπάρξει αντιδράσεις ακόμα και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Tην ίδια στιγμή ενστάσεις υπάρχουν για το χρόνο έναρξη ισχύος του Ποινικού Κώδικα με τον Σταύρο Κοντονή από τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει «δραματική έκκληση να μην βιαστούμε να γίνουν οι αλλαγές μέσα στη δικαστική περίοδο».

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας συνεχίζεται χωρίς τα κόμματα της αντιπολίτευσης -με εξαίρεση το Ποτάμι- και η ψήφιση των Ποινικών Κωδίκων θα γίνει σήμερα. Η Νέα Δημοκρατία δεν συμμετέχει στις συνεδριάσεις και κατηγορεί την κυβέρνηση που στοχεύει στη ψήφιση ρουσφετολογικών διατάξεων. Τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης- εκτός από το Ποτάμι- αποχώρησαν και από τη σημερινή συνεδρίαση, όπως είχαν πράξει και χθες στην κύρωση δύο συμβάσεων.

Πηγή: ergasianet.gr

228

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση