Βουλγαρία: Και το NFSB κατά του Sofia Pride Parade

Βουλγαρία: Και το NFSB κατά του Sofia Pride Parade

Την έντονη και κατηγορηματική αντίθεσή του στη διοργάνωση του Sofia Pride Parade (Πορεία Υπερηφάνειας), που είναι προγραμματισμένο για τις 8 Ιουνίου, εκφράζει το εθνικιστικό κόμμα “Εθνικό Μέτωπο για τη Σωτηρία της Βουλγαρίας”(NFSB).
“Υπό το πρόσχημα της μάχης για ίσα δικαιώματα, τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια διατυπώνουν ισχυρισμούς που έρχονται σε αντίθεση με το Σύνταγμα” αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι “κανένας δεν απαγορεύει στους ανθρώπους να αυτοπροσδιορίζονται όπως επιθυμούν, αλλά αυτό (ο αυτοπροσδιορισμός) δεν πρέπει να εκδηλωθεί φανερά στο κέντρο της Σόφιας”.
“Η Βουλγαρία ως χώρα κατάφερε να διατηρήσει τα παραδοσιακά της ήθη και τους πυλώνες της ορθόδοξης Ανατολής. Η προσπάθεια αντικατάστασης αυτών των αξιών, που είναι ιδιαίτερα έντονα στο στόχαστρο των νέων, είναι παράλογη και απαράδεκτη” προστίθεται.
Την περασμένη Τρίτη, το εθνικιστικό κόμμα VMRO εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τάσσεται κατά της διοργάνωσης του Sofia Pride Parade. Στην ανακοίνωσή του, το  VMRO αναφέρει πως “η βουλγαρική πρωτεύουσα δεν πρέπει να γίνει αρένα προπαγάνδας φύλου”. Την ίδια μέρα, είκοσι ξένοι πρεσβευτές στη Βουλγαρία εξέδωσαν δήλωση υποστήριξης για την κοινότητα ΛΟΑΤΙ και το “Sofia Pride Parade”.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

245

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση