“Είμαστε μια ομάδα φανταστική, με της σβάστικας τη μορφή…” – Οι νεοναζί της Βερόνα πανηγυρίζουν για την ομάδα τους

“Είμαστε μια ομάδα φανταστική, με της σβάστικας τη μορφή…” – Οι νεοναζί της Βερόνα πανηγυρίζουν για την ομάδα τους

 

Οι σεσημασμένοι τιφόζι της Ελλάς Βερόνα γιορτάζουν υμνώντας τη σβάστικα, τον Ρούντολφ Ες και το Χίτλερ, δείχνοντας πως το αυγό του φιδιού εκκολάπτεται και στις κερκίδες των οπαδών.

H άνετη νίκη της Ελλάς Βερόνα επί της Τσιταντέλα εξασφάλισε την άνοδο της ομάδας στη Serie A. Και οι τιφόζι της ομάδας, που είναι σεσημασμένοι νεοναζί, είπαν να το γιορτάσουν με ύμνους για τους ιδεολογικούς τους προγόνους και ήρωες, τραγουδώντας στο κέντρο της πόλης τους.

Το τραγούδι των τζιαλομπλού λέει μεταξύ άλλων “είμαστε μια ομάδα φανταστική, με σήμα τη σβάστικα, τι ωραία που είναι, μας προπονεί ο Ρούντολφ Ες”. Ενώ δυο χρόνια πριν ο εμψυχωτής-οργανωτής της κερκίδας φωνάζει πανηγυρικά πως τα έξοδα της φιέστας τα έχει πληρώσει όλα ο Χίτλερ.

Η διοίκηση της ομάδας παίρνει αποστάσεις, ίσως για να γλιτώσει μια πιθανή τιμωρία, λέγοντας πως η συμπεριφορά των λίγων δεν μπορεί να στιγματίσει το σύνολο. Σε κάθε περίπτωση όμως, η ουσία παραμένει: Το αυγό του φιδιού εκκολάπτεται στις κερκίδες, βρίσκει απήχηση και σχηματίζει οργανωμένες ομάδες και τάγματα κρούσης.

Τουλάχιστον αυτοί δε λένε πως είναι κάποιος αρχαιο-ρωμαϊκός χαιρετισμός και δε διστάζουν να βροντοφωνάξουν για τα ναζιστικά τους είδωλα. Αυτό δεν τους κάνει όμως λιγότερο επικίνδυνους. Το μαζικό λαϊκό κίνημα μπορεί και πρέπει να τους τσακίσει, εντός κι εκτός γηπέδων.

Πηγή:http://www.katiousa.gr/

248

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση