Ένοπλοι νεοναζί επιτέθηκαν στο Pride στο Detroit με την συνοδεία της αστυνομίας

Ένοπλοι νεοναζί επιτέθηκαν στο Pride στο Detroit με την συνοδεία της αστυνομίας

Ο Ιούνιος είναι ο μήνας του Pride, όταν οι LGBTQI Αμερικανοί διαμαρτύρονται για να τιμήσουν την ιστορία τους, ιδίως τις ταραχές στο Stonewall Inn στη Νέα Υόρκη που πυροδότησαν το σύγχρονο κίνημα για τα δικαιώματα των LGBTI ανθρώπων. Στο Ντιτρόιτ, μια πολύ παλιά απειλή για το κίνημα του Pride φανερώθηκε σήμερα, καθώς τη θέση της σημαίας του ουράνιου τόξου πήρε η σημαία μιας σβάστικας.

«Το Εθνικό Σοσιαλιστικό Κίνημα (NSM) θα οπλιστεί και θα αντικρούσει τα φρικιά», έγραψε ο Burt Colucci, ο οποίος προσδιορίζεται ως «διοικητής» του νεοναζιστικού NSM, στο ρωσικό κοινωνικό δίκτυο VK. «Το NSM, θα κατέβει με τα στρατεύματά του! Δεν με ενδιαφέρει η ασφάλεια ή οι αντιεξουσιαστές σε αυτή την κατάσταση. Ερχόμαστε με σβάστικες και αν δεν αρέσει στους ανθρώπους, τότε θα υπάρξουν συνέπειες».

Τα βίντεο από την εκδήλωση του Σαββάτου έδειχνε νεοναζί διαδηλωτές με την συνοδεία της αστυνομίας να παερπατάνε στο κέντρο του Ντιτρόιτ κατά τη διάρκεια των εορτασμών του Motor City Pride. Τα μέλη του NSM από όλη τη χώρα ανέφεραν ότι ταξίδεψαν στο Ντιτρόιτ για να συμμετάσχουν σε αυτήν την πορεία κατά του Pride.Οι πολίτες στο Ντιτρόιτ άνοιξαν τα σπίτια τους, στους συμμετέχοντες του Pride που δεν αισθάνονταν προστασία λόγω των ένοπλων νεοναζιστών διαδηλωτών. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την εικόνα της αστυνομικής συνοδείας του NSM, η οποία δέχτηκε σκληρή κριτική από τους παρευρισκόμενους του Pride.

Ένα άτομο σε ένα βίντεο φωνάζει, «Γιατί τους προστατεύετε; Αυτοί είναι ναζί».

«Πώς γίνεται αυτοί να προστατεύονται και εμείς όχι;», φώναξε ένα άλλο άτομο. «Η αστυνομία πρέπει να μας προστατεύει».

Εν τω μεταξύ, μια γυναίκα με ένα μεγάφωνο που βάδιζε κάτω από μια ναζιστική σημαία φώναζε, «Είστε όλοι σκουπίδια.

.

Φυσικά, η ιστορία μεταξύ της LGBTQI κοινότητας και των ναζί δεν είναι καινούργια. Μέρος της ανόδου της ναζιστικής εξουσίας ήταν η δέσμευση να αποφευχθεί η «παρακμή» μιας Γερμανίας που τότε συγκριτικά, αποδεχόταν την ομοφυλοφιλία.

Αυτή είναι η μόνη πρόσφατη απειλή για την LGBTQI κοινότητα της Αμερικής από τους ακροδεξιούς ναζιστές. Εμφανίζονται με το ακρωνύμιο «Ελευθερία, Όπλα, Μπύρα, και Τραμπ» (Στα αγγλικά Liberty, Guns, Beer, and Trump – LGBT, αντί για Λεσβίες, Γκέι, Αμφιφυλόφιλοι και Τρανς). Και η γνωστή δολοφονική επίθεση στο γκέι νυχτερινό κέντρο διασκέδασης Pulse στο Ορλάντο της Φλόριντας κατά τη διάρκεια του Pride είναι ένας από τους χειρότερους μαζικούς πυροβολισμούς στην ιστορία των ΗΠΑ.

Αυτή τη στιγμή, το Grit Post δεν έχει λάβει αναφορές για τραυματισμούς, αλλά οι λογαριασμοί των κοινωνικών μέσων ισχυρίζονται ότι η ατμόσφαιρα είναι τεταμένη. Δεν υπάρχει κανένα νέο εάν η νεοναζιστική παρουσία θα επιστρέψει για τις υπόλοιπες εκδηλώσεις του Motor City Pride.

Θα συνεχίσουμε να καλύπτουμε αυτήν την είδηση για εξελίξεις.
Πηγή: tzine.gr

549

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση