Βαριές ποινές σε αγρότες-συνδικαλιστές για… ηθική αυτουργία σε κινητοποιήσεις!

Βαριές ποινές σε αγρότες-συνδικαλιστές για… ηθική αυτουργία σε κινητοποιήσεις!

Από το ρεπορτάζ της katiousa.gr

To “αγροτοδικείο” Λάρισας επέβαλε βαριές ποινές σε συνδικαλιστικά στελέχη του αγροτικού κινήματος, υιοθετώντας το επικίνδυνο σκεπτικό της “ηθικής αυτουργίας σε κινητοποιήσεις”, αγνοώντας μάλιστα την εισηγητική πρόταση του εισαγγελέα για αθώωση των κατηγορουμένων.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο επέβαλε 12μηνη φυλάκιση με αναστολή στους Ρίζο Μαρούδα, πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας, Βαγγέλη Μπούτα και Κώστα Τζέλλα, πρόεδρο και γραμματέα αντίστοιχα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας. Και οι τρεις του ήταν μέλη της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, ενώ οι κατηγορίες αφορούσαν τη δράση τους στο μπλόκο στη Νίκαια, το χειμώνα του 2017 -κάθε άλλο παρά τυχαία δεν είναι η στοχοποίηση των πρωτεργατών του συγκεκριμένου μπλόκου. Κατηγορούμενος ήταν και ο Τάσος Τσιαπλές, τότε πρόεδρος του ΕΚ Λάρισας, που αθωώθηκε.

Εκτός από την εισαγγελική πρόταση, η απόφαση του δικαστηρίου με επικεφαλής την Ελένη Σούρλα (όνομα και πράγμα, για όσους ξέρουν την ιστορία της περιοχής) ανέτρεψε και το αποτέλεσμα της προηγούμενης δίκης, όπου είχαν καταπέσει παταγωδώς οι συγκεκριμένες κατηγορίες, από τις απολογίες των κατηγορούμενων και τις καταθέσεις των μαρτύρων.

Μετά την καταδικαστική απόφαση, ο Ρίζος Μαρούδας τόνισε πως ηθικός αυτουργός για τις κινητοποιήσεις των αγροτών είναι η ίδια η πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων:

Θα πρέπει όλοι τους να καταλάβουν ότι οι καταδικαστικές αποφάσεις των “αγροτοδικείων” και τα όποια άλλα τρομοκρατικά μέτρα δεν πρόκειται να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα της αγροτιάς. Όσο αυτή η πολιτική θα συνεχίζεται – ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι κάθε φορά ο κυβερνητικός διαχειριστής της – εμείς θα την αντιπαλεύουμε με όλες τις δυνάμεις μας και με όσα μέσα διαθέτουμε.

53

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση