«Είμαι η Φατμέ Χοσαινί (…) Αρχίσαμε το μεγάλο ταξίδι μας προς την Σουηδία παρόλο που η κόρη μας ήταν μιας εβδομάδας»

«Είμαι η Φατμέ Χοσαινί (…) Αρχίσαμε το μεγάλο ταξίδι μας προς την Σουηδία παρόλο που η κόρη μας ήταν μιας εβδομάδας»

Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης

Ανοιχτό γράμμα γυναίκας πρόσφυγα από το Αφγανιστάν που ξεκινά με άλλους καθιστική διαμαρτυρία για τις μεγάλες καθυστερήσεις και την αναλγησία των υπηρεσιών.
“Είμαι η Φατμέ Χοσαινί. Κατάγομαι από την Μελανσάλ μαζί με τον άντρα μου Ρασίντ και την κόρη μου Φαρσάνα. Μένουμε στην Σουηδία 4 χρόνια και 4 φορές απορρίφθηκε η αίτηση ασύλου που έχουμε κάνει.

Εμείς οι οικογένειες με μικρά παιδιά από το Αφγανιστάν μετά από 4 χρόνια φόβου, άγχους και επίπονης αναμονής αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε καθιστική διαμαρτυρία στο κέντρο της Στοκχόλμης για να μας δοθεί μόνιμη παραμονή για να έχουμε ένα μέλλον και να αρχίσουμε την ζωή μας με ελευθερία και ασφάλεια. Να προσφέρουμε στην κοινωνία.

Εμείς που συμμετέχουμε στην διαμαρτυρία, καταφύγαμε στην Σουηδία για να προστατεύσουμε την ζωή μας αλλά η μακρόχρονη αναμονή μας έχει ρίξει στην κατάθλιψη στον φόβο στο άγχος. Δεν αισθανόμαστε καλά.

Ο γάμος με τον άνδρα μου μας δημιούργησε ένα μεγάλο πρόβλημα στην ζωή μας. Ο πατέρας του άντρα μου ήταν αντίθετος στον γάμο και όταν παντρευτήκαμε παρά την αντίθεση του, απειλήθηκε η ζωή μας. Αποφασίσαμε να φύγουμε από το Αφγανιστάν γιατί ο πατέρας του άντρα μου απαιτούσε να χωρίσουμε παρ ότι ήμουν έγκυος, γεγονός που είναι η μεγαλύτερη ντροπή για μια γυναίκα στο Αφγανιστάν.

Αρχίσαμε το μεγάλο ταξίδι μας προς την Σουηδία παρόλο που η κόρη μας ήταν μωρό μιας εβδομάδας. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε στο Αφγανιστάν. Κινδυνεύει η ζωή μας σε μια χώρα που έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει καμία ασφάλεια. Η Υπηρεσία Μετανάστευσης πρέπει να μας καταλάβει και να μας δώσει την ευκαιρία να ζήσουμε μια ζωή χωρίς φόβο και ανησυχία”.

Φατμέ Χοσαινί

20190805 234813

Από διαμαρτυρία το 2017 για να μην απελαθούν νεαροί πρόσφυγες στο Αφγανιστάν

150.000 πρόσφυγες δέχθηκε η Σουηδία το 2015. Η κατακραυγή μετά τα καλωσορίσματα και τα ανθρωπιστικά σώου, η άνοδος των ακροδεξιών και τα μηνύματα από το μεγάλο κεφάλαιο πως φτάνει με τόσους πολλούς για να περάσουν καινούργια αντεργατικά μέτρα ανάγκασε τους Σοσιαλδημοκράτες να κλείσουν τα σύνορα και να απορρίπτουν σωρηδόν τις αιτήσεις του ασύλου.

Υπολογίζεται πως περίπου το 30-40% θα πάρει άσυλο με μεγάλες καθυστερήσεις. Για τα παιδιά κάτω από 18 χρονών οι απορρίψεις έφτασαν το 90%.

Πολλοί ζουν στην παρανομία, περί τις 30.000, μετά την απόρριψη ασύλου. Οι απελάσεις ιδιαίτερα στο Αφγανιστάν είναι επικίνδυνες ακόμη και για την ζωή των ανθρώπων που αντιμετωπίζονται με σκληρότητα από τις αρχές.

Αυτά από την δημοκρατική και “πλούσια” κατά τα άλλα Σουηδία που οι αστοί πολιτικοί της πρωτοστατούν στην υποκριτική τέχνη.

Πηγή: https://atexnos.gr

304

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση