Σοβαρό εργατικό ατύχημα στο ΚΔΑΥ Τρίπολης. Τραυματισμός εργάτη στα δάχτυλα του ποδιού του

Σοβαρό εργατικό ατύχημα στο ΚΔΑΥ Τρίπολης. Τραυματισμός εργάτη στα δάχτυλα του ποδιού του

Το σοβαρό εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε στην επιχείρηση «Recycling South East LTD» (ΚΔΑΥ Τρίπολης), καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Υπηρεσίες τα Καταστήματα και ΑΕ Ν. Αρκαδίας.

Στην ανακοίνωσή του σημειώνει πως ο σοβαρός τραυματισμός εργάτη στα δάχτυλα του δεξιού του ποδιού, συνιστά εργοδοτικό έγκλημα και επισημαίνει πως «για μια ακόμη φορά, οι εργαζόμενοι πληρώνουν ακόμα και με τη σωματική τους ακεραιότητα την εργοδοτική αυθαιρεσία στους χώρους δουλειάς. Το σωματείο μας, μαζί με τους εργαζόμενους στην επιχείρηση είχαν απαιτήσει επανειλημμένα να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στο χώρο δουλειάς τους».

Υπενθυμίζει επίσης πως «έχουν γίνει επανειλημμένες κινητοποιήσεις στο χώρο» και καλούν τόσο τους αρμόδιους φορείς να διερευνήσουν τις συνθήκες του ατυχήματος όσο και «τους εργαζόμενους και της συγκεκριμένης επιχείρησης, αλλά και συνολικότερα του νομού μας να απαιτήσουν να παρθούν άμεσα τα κατάλληλα μέτρα για την υγεία και την ασφάλειά τους στην εργασία τους. Όχι άλλες θυσίες για τα κέρδη των εργοδοτών».

Πηγή: http://ergasianet.gr

44

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση