Επίθεση σε τέμενος στο Όσλο: Ο φασίστας ήταν βαριά οπλισμένος

Επίθεση σε τέμενος στο Όσλο: Ο φασίστας ήταν βαριά οπλισμένος

Βαριά οπλισμένος ήταν ο φασίστας που εισέβαλε, πυροβολώντας αδιακρίτως, όπως περιέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες.

Το περιστατικό σημειώθηκε χτες Σάββατο στο ισλαμικό κέντρο αλ Νουρ στο Μπέρουμ, στα περίχωρα του Όσλο, μία μέρα πριν τη μεγάλη μουσουλμανική «γιορτή της θυσίας»

Από τα πυρά τραυματίστηκε ένας 75χρονος άνθρωπος, ενώ ο δράστης συνελήφθη.

Ο υπεύθυνος του τεμένους είπε σε νορβηγικά ΜΜΕ ότι ο ένοπλος ήταν ένας λευκός άνδρας. «Ένας δικός μας τραυματίστηκε από σφαίρες από έναν λευκό άνδρα, που φορούσε κράνος και στολή» δήλωσε, από την πλευρά του, ο υπεύθυνος του τεμένους Ιρφάν Μουστάκ, στην τοπική εφημερίδα Budstikka.

«Ένας άνδρας, με τα χαρακτηριστικά των Νορβηγών, εισέβαλε στο τέμενος, οπλισμένος με μια επαναληπτική καραμπίνα και περίστροφα (…). Έσπασε μια γυάλινη πόρτα κι άρχισε να πυροβολεί» περιέγραψε ο ίδιος στο τηλεοπτικό δίκτυο TV2.

Σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NRK ένας άνθρωπος, που βρισκόταν εκεί, κατάφερε να ακινητοποιήσει τον δράστη, προτού φθάσει η αστυνομία.

Πριν από λίγο έγινε επίσης γνωστό από τη νορβηγική αστυνομία ότι το πτώμα μιας γυναίκας, συγγενή του δράστη της ένοπλης επίθεσης, εντόπισαν οι αστυνομικές δυνάμεις μέσα σε ένα σπίτι, που βρίσκεται κοντά στο σημείο της επίθεσης.

ΑΠΕ ΜΠΕ

 

 

433

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση