Νεκρός εργάτης στην Αχαΐα. Τραυματισμός στο Ηράκλειο

Νεκρός εργάτης στην Αχαΐα. Τραυματισμός στο Ηράκλειο

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 50χρονος εργάτης αλβανικής καταγωγής που εκτελούσε εργασίες σε φρεάτιο, στο Ρίο Αχαΐας.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο εργάτης λιποθύμησε λόγω των αναθυμιάσεων από τα λύματα, με αποτέλεσμα να πέσει μέσα στο φρεάτιο και να χάσει τη ζωή του.

Εν τω μεταξύ, πριν περάσει καλά – καλά μία εβδομάδα από το “εργατικό ατύχημα” στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στο Ηράκλειο Κρήτης, ένα νέο «ήρθε να προστεθεί στη μαύρη λίστα του εργασιακού κάτεργου» καταγγέλλει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Σωματείο, το πρωί της Παρασκευής 9 Αυγούστου «συνάδελφος εργάτης από το Πακιστάν μεταφέρθηκε εκτάκτως με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο καθώς την ώρα της διαλογής μια σακούλα με άγνωστο περιεχόμενο “έσκασε” στα χέρια του, τραυματίζοντάς τον».

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου σημειώνει στην ανακοίνωση:

«Αξίζει να σημειωθεί ότι οι καταγγελίες του Σωματείου μας για την παντελή έλλειψη μέτρων ασφαλείας επιβεβαιώθηκαν, καθώς σε επιτόπιο έλεγχο που πραγματοποίησε το Σώμα Τεχνικής Επιθεώρησης Ηρακλείου διαπιστώθηκε ότι 10 από τα 14 μπουτόν ασφαλείας του εργοστασίου δεν λειτουργούσαν .

Η αδιαφορία της εταιρείας για τις ζωές των εργαζομένων είναι χαρακτηριστική. Αφήνει τους εργαζόμενους εκτεθειμένους σε κάθε λογής κίνδυνο, αλλά και απλήρωτους, να διαχειριστούν την φτώχεια τους, ενώ ταυτόχρονα τους τρομοκρατεί και τους απειλεί. Μάλιστα μια ημέρα μετά τον έλεγχο της επιθεώρησης η εταιρεία ανακοίνωσε εκδικητικά στους εργαζόμενους ότι δεν θα πληρωθούν το μισθό τους κανονικά αλλά σε δόσεις μέσα στο μήνα. Στην αντίδραση του μέλους της Σωματειακής Επιτροπής για την άμεση πληρωμή των συναδέλφων η απάντηση του προϊστάμενου της εταιρείας ήταν “οι πληρωμές θα γίνουν σε δόσεις, σε όποιον αρέσει, αν δε σου αρέσει φύγε!” όπως επίσης και “είναι μετρημένες οι ημέρες σου στο εργοστάσιο, σύντομα έρχεται η ώρα του ξεκαθαρίσματος”.

Πηγή: μάστιγα-τα-εργατικά-ατυχήματα-νεκρό

20

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση