Αφήνουν τους νεφροπαθείς αιτούντες άσυλο στο δρόμο

Αφήνουν τους νεφροπαθείς αιτούντες άσυλο στο δρόμο

Καταγγελία του πρόεδρου του Συλλόγου Νεφροπαθών Λέσβου

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 12/8/2019

Σε μια σοβαρή καταγγελία για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται από τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις οι νεφροπαθείς πρόσφυγες και μετανάστες προέβη σήμερα ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Λέσβου Δήμητρης Σαξιώνης.

Σύμφωνα με την καταγγελία οι νεφροπαθείς από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας που μεταβαίνουν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης για αιμοκάθαρση αφήνονται μόνοι τους κυριολεκτικά στο δρόμο για να επιστρέψουν στη Μόρια μετά το τέλος της θεραπείας τους. Αυτό γίνεται επειδή το τελευταίο βαν ΜΚΟ αναχωρεί από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης στις 2 το μεσημέρι ενώ οι νεφροπαθείς αιτούντες άσυλο τελειώνουν την αιμοκάθαρση γύρω στις 3 και 30 με 4 το απόγευμα. Καθώς δεν υπάρχει μέσο να επιστρέψουν στη Μόρια αναγκάζονται να μεταβούν με τα πόδια μέχρι την πλατεία Σαπφούς για να πάρουν το λεωφορείο προκειμένου  να μεταβούν στο ΚΥΤ.

Ο κ.Σαξιώνης δήλωσε σχετικά στο «Ν» ότι «αυτό που συμβαίνει είναι εντελώς απαράδεκτο. Υπάρχουν τόσες ΜΚΟ και κανένας δεν δίνει σημασία για να μεταφέρει τους ανθρώπους αυτούς στη Μόρια μετά την αιμοκάθαρση που είναι σε άσχημη κατάσταση. Περιμένω οι υπεύθυνοι να ενδιαφερθούν προκειμένου να σταματήσει αυτό το αίσχος».

Πηγή: https://www.stonisi.gr

 

41

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση