Αρνείται το κατηγορητήριο ο ύποπτος της επίθεσης στο τζαμί του Όσλο

Αρνείται το κατηγορητήριο ο ύποπτος της επίθεσης στο τζαμί του Όσλο

Ο ύποπτος της επίθεσης εμφανίστηκε στο δικαστήριο με τραύματα και μώλωπες στο πρόσωπο
Cornelius Poppen, NTB scanpix via AP

Δεν παραδέχεται την ενοχή του για την επίθεση στο τζαμί στο Όσλο, αλλά και τη δολοφονία της ετεροθαλούς αδελφής του, ο ύποπτος της επίθεσης. Ο 21 ετών Φίλιπ Μανσχάους εμφανίστηκε στο δικαστήριο, που αναμένεται να αποφασίσει την προφυλάκισή του, με μώλωπες στα μάτια και τραύματα στο πρόσωπο και τον αυχένα.

Η έφηβη αδελφή του είχε βρεθεί νεκρή στο σπίτι τους, όπου έγινε έρευνα της αστυνομίας.

Η αστυνομία έχει ζητήσει την προφυλάκιση του Φίλιπ Μανσχάους καθώς θεωρείται ύποπτος για φόνο και ότι έχει παραβιάσει την αντιτρομοκρατική νομοθεσία. Ωστόσο ο ίδιος, που εμφανίστηκε χαμογελαστός στο δικαστήριο, αρνείται τις κατηγορίες.

«Κάνει χρήση του δικαιώματός του να μην ανακριθεί», δήλωσε στο Ρόιτερ η συνήγορός του, Ούνι Φρις. «Δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ενοχή».

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ο 21 ετών άνδρας μπήκε το Σάββατο στο Ισλαμικό Κέντρο αλ-Νουρ στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας, έχοντας στην κατοχή του περισσότερα από ένα πυροβόλα όπλα. Τον ακινητοποίησε ένα 65χρονο μέλος του τζαμιού, που κατάφερε να του πάρει τα όπλα κατά τη συμπλοκή που ακολούθησε.

Ο Μανσχάους ζει κοντά στο τζαμί λίγο έξω από τη νορβηγική πρωτεύουσα και, σύμφωνα με την αστυνομία, πριν από την επίθεση είχε εκφράσει ακροδεξιές απόψεις και θέσεις κατά των μεταναστών.

Ωστόσο, ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή πως οι καταχωρίσεις στο διαδίκτυο είχαν γίνει πράγματι από τον Φίλιπ Μανσχάους.

Πηγή:https://www.efsyn.gr

72

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση