Για πρώτη φορά στη Γαλλία διαιτητής διέκοψε αγώνα ποδοσφαίρου πρώτης κατηγορίας λόγω ομοφοβικών προσβολών

Για πρώτη φορά στη Γαλλία διαιτητής διέκοψε αγώνα ποδοσφαίρου πρώτης κατηγορίας λόγω ομοφοβικών προσβολών

Αυτή είναι η δεύτερη φορά σε μία εβδομάδα που διακόπτεται αγώνας ποδοσφαίρου. Αλλά είναι και η πρώτη φορά που διακόπτεται αγώνας πρώτης κατηγορίας στην ιστορία του αθλητισμού στη Γαλλία.

Στις Σάββατο 24 Αυγούστου, ο αγώνας μεταξύ των ομάδων της Μπρεστ και Ρεμς στο 53ο λεπτό διακόπηκε λόγω των ομοφοβικών τραγουδιών που προέρχονταν από τους οπαδούς.

Ο διαιτητής σφύριξε τη διακοπή, άκουσε τα ομοφοβικά τραγούδια και στη συνέχεια αποφάσισε να προειδοποιήσει τον εκφωνητή των ανακοινώσεων του σταδίου. Ο τελευταίος προειδοποίησε τότε τους οπαδούς ότι ο αγώνας θα διακοπεί εντελώς σε περίπτωση νέων ομοφοβικών προσβολών.

Πράγματι, από την περασμένη άνοιξη, θεσπίστηκε ότι ένας αγώνας μπορεί να διακοπεί σε περίπτωση προσβολών, σύμφωνα με τους κανόνες του Champions League. Πριν από μια εβδομάδα, ο αγώνας δεύτερης κατηγορίας μεταξύ Nancy και Le Mans διακόπηκε για λίγο λόγω ομοφοβικών προσβολών. Τον Απρίλιο, ο διαιτητής ενός αγώνα πρωταθλήματος μεταξύ της Ντιζόν και της Amiens αναγκάστηκε να σταματήσει τον αγώνα λόγω της ρατσιστικής συμπεριφοράς ενός συγκεκριμένου παίκτη, του καπετάνιου της Amiens Prince Gouano.

Πηγή: https://www.lci.fr

 

189

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση