H «Καθημερινή» ξέχασε ότι ο Σταματίου είναι ρεπόρτερ

H «Καθημερινή» ξέχασε ότι ο Σταματίου είναι ρεπόρτερ

Ο Αλέξανδρος Σταματίου που συνελήφθη χθες κατά τη διάρκεια της εκκένωσης της κατάληψης με πρόσφυγες στα Εξάρχεια, είναι γνωστός φωτορεπόρτερ. Το γνωρίζουμε πολλοί και πολλές και ιδιαίτερα ο Tύπος. Το γνωρίζει και η εφημερίδα Καθημερινή. Για του λόγου το αληθές μάλιστα, όταν  τον περασμένο Απρίλιο, ο Αλέξανδρος δέχτηκε φασιστική επίθεση στα Εξάρχεια, ο Πάσχος Μανδραβέλης του αφιέρωσε στην Καθημερινή ένα ολόκληρο άρθρο με τίτλο «Το βατό των Εξαρχείων»

«Ακόμη ένα θλιβερό περιστατικό ξυλοδαρμού είχαμε στα Εξάρχεια. Θύμα, και αυτή τη φορά, κάποιος άνθρωπος του Τύπου. Ο φωτορεπόρτερ κ. Αλέξανδρος Σταματίου δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι δέχθηκε επίθεση από τρεις άνδρες» έγραφε τότε ο κος Μανδραβέλης. Το άρθρο είχε σκοπό να υποστηρίξει ο αρθρογράφος ότι «…στα Εξάρχεια, που δεν είναι άβατο, καθένας μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα αρκεί να μην έχει άσπρο κράνος, να μη μοιάζει με «μπάτσο», δημοσιογράφο ή «δεν ξέρω ποιον!». Εμείς κρατάμε ότι η εφημερίδα γνώριζε πολύ καλά όπως γράφει ο κος Μανδραβέλης ότι ο Σταματίου είναι άνθρωπος του Tύπου.

Σήμερα, η Καθημερινή, το ξέχασε. Σήμερα ο Σταματίου, για την εφημερίδα είναι ένας Έλληνας. «Όσον αφορά τον Έλληνα, προσήχθη στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης», γράφει η εφημερίδα.

Τι κι αν η φωτογραφία του φωτορεπόρτερ με τις κάμερες στους ώμους και τις χειροπέδες στα χέρια, κάνει τον γύρο του διαδικτύου με τίτλους όπως «Φίμωση του τύπου», τι κι αν έχουν βγει ανακοινώσεις σχετικές.

Η Καθημερινή προτίμησε να σχολιάσει το κάλος του ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής κτιρίου που εκκενώθηκε. Μνήμη επιλεκτική και δημοσιογραφία πάντως, μαζί δεν πάνε.

Πηγή:https://tvxs.gr

74

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση