GDtrial: Δεν ξερω, δεν είδα και από Ηλιόπουλο – Ζησιμόπουλο

GDtrial: Δεν ξερω, δεν είδα και από Ηλιόπουλο – Ζησιμόπουλο

Με τις απολογίες των πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Πολύβιου Ζησιμόπουλου συνεχίστηκε στο Εφετείο Αθηνών η δίκη για την εγκληματική οργάνωση.

Κατά την απολογία του ο Π. Ηλιόπουλους ανέφερε «Έρχομαι σήμερα εδώ σεβόμενος το δικαστήριό σας και για άλλους λόγους. Ο πρώτος η υστεροφημία μου. Κατηγορούμαι τόσα χρόνια και σήμερα είναι η μεγάλη ευκαιρία να ακουστεί η δική μου φωνή».

Συνεχίζοντας την απολογία του ανέφερε «να το ακούσουν τα παιδιά, τα εγγόνια μου και ο ιστορικός του μέλλοντος. Εμένα η κόρη μου ήταν 13 ημερών όταν πήγα φυλακή. Έκανε τα πρώτα της βήματα κρατώντας τα κάγκελα του Κορυδαλλού. Πολύ επώδυνη διαδικασία. Θέλω να πω την αλήθεια. Θεωρώ ότι έχει πέσει θύμα μιας μεγάλης διαπλεκόμενης πλεκτάνης. Σας σέβομαι απόλυτα, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί βρίσκομαι εδώ».

Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος επισήμανε ότι έχει αποχωρήσει από τη Χρυσή Αυγή γιατί διαφώνησε πολιτικά και έχει συγκροτήσει έναν άλλο φορέα.

Ερωτηθείς για τα τάγματα εφόδου ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος ισχυρίστηκε ότι είχε ακούσει ποτέ τη φράση, την άκουσε πρώτη φορά από τα ΜΜΕ και θεώρησε ότι ήταν «ένας ακόμη αδόκιμος όρος που αποδίδεται στην Χρυσή Αυγή».

Στη συνέχεια ο Ηλιόπουλος τοποθετήθηκε για τους αλλοδαπούς δηλώνοντας «δεν χωράει άλλους η πατρίδα, έρχονται καραβιές. Δεν μπορεί η πατρίδα να ζήσει τα δικά της παιδιά. Πόσω μάλλον να  ταΐσει και άλλο κόσμο. Δεν θα τους έδιωχνα με τις κλοτσιές».

Πρόεδρος: Στη Χρυσή Αυγή έχετε ακούσει εάν άλλοι τους λένε αποβράσματα ή σκουπίδια;

Ηλιόπουλος: Υπερβολές

Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος χαρακτήρισε «μόδα» τα μαύρα μπλουζάκια με την πρόεδρο να τον ρωτά συγκεκριμένα για τα μπλουζάκια που έγραφαν Χρυσή Αυγή.

Ηλιόπουλος: Σίγουρα δεν υπήρχε προτροπή σε κάποιους να τα φοράνε. Το αντίθετο, τους λέγαμε να μην τα φοράνε γιατί μας έκανε κακό πολιτικά να βλέπεις όλους μαζί με τα μαύρα, φοράγαμε και άσπρο και κόκκινο για να τα σπάσουμε.

Ερωτηθείς για το ναζιστικό τατουάζ που έγραφε “sieg heilο Παναγιώτης Ηλιόπουλος ισχυρίστηκε ότι «μόλις δημοσιεύθηκε η φωτογραφία μου το έβγαλα. Μου άρεσε η γραμματοσειρά, αν το βλέπατε δεν θα καταλαβαίνετε τι λέει. Ήταν στα γότθικα, “ζήτω η νίκη” στα γερμανικά. Μπορεί να χαρακτηριστεί γερμανικό, αλλά δηλώνω Έλληνας εθνικιστής και δεν έχω καμία σχέση με τον εθνικοσοσιαλισμό.

Νωρίτερα, ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος ανέφερε ότι ήταν σε ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα και ότι δεν έχει εμπλακεί σε έκνομες ενέργειες.

Δήλωσε «εντάχθηκα στην Χρυσή Αυγή τον Σεπτέμβριο του 2011, με εξέφραζε ο χώρος ιδεολογικά, ήμουν με τον Ηλία Κασιδιάρη στον στρατό, μου έκανε ο Ηλίας πρόταση να κατέβω υποψήφιος. Είχα γνωρίσει τους Μιχαλολιάκο, Μίχο, Γρέγο».

Πρόσθεσε ότι διάβασε από το 1993 την εφημερίδα Χρυσή Αυγή και όταν ζήτησε να ενημερωθεί περαιτέρω του έδωσαν τις γενικές αρχές του κινήματος.
Σε ερώτηση της προέδρου εάν είδε το καταστατικό ο Π. Ζησιμόπουλος απάντησε ότι είδε αυτό που κατατέθηκε το 2012.

Πρόεδρος: Πώς ρυθμιζόταν η όλη οργάνωση χωρίς καταστατικό μέχρι το 2012;

Ζησιμόπουλος: Από τις γενικές αρχές του κινήματος.

Πρόεδρος: Τη βουλευτική ιδιότητα τη θεωρείτε τίτλο τιμής ή όχι;

Ζησιμόπουλος: Μάλιστα.

Πρόεδρος: Έτσι το θεωρούσαν και οι υπόλοιποι εκλογέντες;

Ζησιμόπουλος: Δεν ξέρω.

Πρόεδρος: Έχετε ακούσει κάποιον να μιλάει απαξιωτικά για αυτήν;

Ζησιμόπουλος: Όχι.

Πρόεδρος: Υπάρχουν δηλώσεις και του Μιχαλολιάκου να απαξιώνει τη βουλευτική ιδιότητα ( «νιώθουμε σιχασιά, αηδία», Σεπτέμβρης 2011)

Ζησιμόπουλος: Δεν το έχω ακούσει.

Για τη δολοφονία Φύσσα απάντησε ότι ενημερώθηκε από τα ΜΜΕ την άλλη μέρα το πρωί στην εκπομπή Οικονόμου – Λυριτζή, έκανε λόγο για οπαδική διένεξη και πρόσθεσε ότι ρώτησε στο κόμμα για να ενημερωθεί και του απάντησαν «ακόμη δεν ξέρουμε τίποτα».

«Η Χρυσή Αυγή ιδεολογικά δεν έχει καμία σχέση με τον ναζισμό. Είναι λαϊκός εθνικισμός. Όποιος τον ταυτίζει κάνει λάθος» είπε ο Ζησιμόπουλος.

Πρόεδρος: Έχετε πει σε βίντεο «είμαστε ναζί, δεν είμαστε κλέφτες».

Ζησιμόπουλος: Πείτε μας όπως θέλετε, αλλά κλέφτες δεν είμαστε. Υπό αυτή την έννοια το είπα.

«Ναι είμαστε φασίστες, ναι είμαστε ναζί, ναι είμαστε ό,τι θέλετε, αλλά δεν είμαστε κλέφτες. Είτε σας αρέσει είτε όχι.», έλεγε ο Π. Ζησιμόπουλος σε βίντεο που έχει αποκαλύψει η «Εφ.Συν..»:

 

19

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση