Γ.Πρετεντέρης: Επιβολή της έννομης τάξης «με όποιο κόστος»!

Γ.Πρετεντέρης: Επιβολή της έννομης τάξης «με όποιο κόστος»!

Πού στοχεύει η εμπρηστική αρθρογραφία στα σημερινά «Νέα»;

Τα πραγματικά  «σημάδια των καιρών» είναι γνωστό ότι καταγράφονται κυρίως στον Τύπο. Ιδίως μάλιστα στις πιο μελανές πλευρές του. Έτσι λοιπόν σε άρθρο του στα σημερινά «Νέα» ο Γ.Πρετεντέρης καλεί την κυβέρνηση να επιβάλλει την έννομη τάξη, ξεκαθαρίζοντας μάλιστα ότι αυτό πρέπει να γίνει «με όποιο κόστος».

Το τι σημαίνει αυτή η φράση μία ημέρα μετά τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ, πέντε ημέρες πριν την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και μερικές εβδομάδες πριν από την 6η Δεκέμβρη, ημερομηνία της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, δεν χρειάζεται εξηγήσεις.

Ο δημοσιογράφος των «Νέων», προφανώς, δεν αγνοεί αυτή την συγκυρία. Αντίθετα μάλιστα προφανώς, μεταφέρει, ένα σαφέστατο πολιτικό μήνυμα προς την κυβέρνηση.

Ο Γιάννης Πρετεντέρης, δεν χρειάζεται φυσικά συστάσεις. Είναι γνωστός για τις απόψεις του, τις οποίες έχει εκθέσεις πολλάκις ως τηλε-σχολιαστής επί δεκαετίες. Εκτός από τις θέσεις του για την οικονομία έχει φροντίσει να κατοχυρωθεί και ως υπερασπιστής της θεωρίας περί της βίας που αποτελεί κρατικό μονοπώλιο. Ακριβώς για τον λόγο αυτό – έχει δηλώσει- ότι πρέπει να ασκείται με γνώμονα την επιβολή του νόμου.

Όμως η ουσία του πράγματος δεν βρίσκεται στο πρόσωπο του Γ.Πρετεντέρη. Το πραγματικό ερώτημα είναι το ποιους κύκλους (προφανώς εντός της κυβέρνησης) εκφράζει και σε τι αυτοί στοχεύουν.

Είναι φανερό ότι στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος παρά η αναμέτρηση με τις κοινωνικές αντιστάσεις. Μετά το πρώτο τρίμηνο διακυβέρνησης η Νέα Δημοκρατία σκοπεύοντας να ξεκινήσει την εφαρμογή των βασικών αξόνων της πολιτικής της (ιδιωτικοποιήσεις, ασφαλιστικό, εργασιακά δικαιώματα, δημοκρατικά δικαιώματα) δείχνει να έχει πρόθεση να «ξεμπερδεύει» με όποιον προτίθεται να αντιδράσει. Διαφαίνεται επίσης ότι εντός της κυβέρνησης καταγράφονται τάσεις ώστε η επιτυχία αυτού του σχεδιασμού να μην διστάσει μπροστά σε τίποτε.

Πηγή:https://www.imerodromos.gr

24

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση