18/02/2020: Μηνυτήρια αναφορά για ξενοφοβική διασπορά ψευδών ειδήσεων για “σεξουαλικές επιθέσεις μεταναστών στην Κατερίνη” από 5 ΜΜΕ, επιχειρηματία, Κυριάκο Βελόπουλο, Απόστολο Αβδελά και “Ελληνική Λύση”

18/02/2020: Μηνυτήρια αναφορά για ξενοφοβική διασπορά ψευδών ειδήσεων για “σεξουαλικές επιθέσεις μεταναστών στην Κατερίνη” από 5 ΜΜΕ, επιχειρηματία, Κυριάκο Βελόπουλο, Απόστολο Αβδελά και “Ελληνική Λύση”

ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ/Τ.Κ.Ζ.Α.Ρ.

18 Φεβρουαρίου 2020

Κυρίες/Κύριοι,

 

Σας υποβάλλουμε άλλη μια μηνυτήρια αναφορά, κατ’ άρθρο 42 ΚΠΔ, στα πλαίσια του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, για ξενοφοβική διασπορά ψευδών ειδήσεων για άντρες μετανάστες που δήθεν επιτέθηκαν παρενοχλώντας σεξουαλικά γυναίκες στην Κατερίνη στις 14 και στις 26 Νοεμβρίου 2019 από, τουλάχιστον, 5 Μ.Μ.Ε., τον τοπικό επιχειρηματία Γιώργο Κωνσταντινίδη, τον Κυριάκο Βελόπουλο και τον βουλευτή Απόστολο Αβδελά καθώς και  το κόμμα τους “Ελληνική Λύση” που κατέθεσαν σχετικά ερωτήματα στη Βουλή, αναπαράγοντας τα συγκεκριμένα ρατσιστικά ψευδή ως δεδομένα και γεγονότα. Οι δύο ρατσιστικές ψευδείς ειδήσεις που δημοσιεύθηκαν με μικρές παραλλαγές στα (τουλάχιστον) 5 Μ.Μ.Ε. σε 7 άρθρα που παραθέτουμε (μετά το άρθρο διάψευσης που ακολουθεί αμέσως) έχουν διαψευσθεί ξεκάθαρα από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας σύμφωνα με το πρώτο ενημερωτικό άρθρο.

Ενημερωτικό άρθρο διάψευσης:

eptanews.gr

Η Ελληνική Λύση ρώτησε, το Υπουργείο απάντησε: Δύο επιθέσεις «γενετήσιας προσβολής» στην Κατερίνη και αυτές από ημεδαπούς

FireShot Capture 296 - Edit Post ‹ RACIST CRIMES WATCH - Παρατηρητηριο Ρατσιστικων Εγκληματω_ - wordpress.com
Η Ελληνική Αστυνομία (και η Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας) με τον πιο επίσημο τρόπο, απαντάει στις ανακρίβειες «του τοπικού τύπου» της Πιερίας περί «σεξουαλικών επιθέσεων αλλοδαπών» στην Κατερίνη. Η απάντηση ήρθε μέσω Βουλής σε σχετικό ερώτημα βουλευτών της Ελληνικής Λύσης, όπου σύμφωνα με τα στοιχεία από 1 Οκτωβρίου έως 9 Δεκεμβρίου 2019 την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας απασχόλησαν δύο περιπτώσεις «σεξουαλικής επίθεσης» και συνελήφθησαν, όχι παράτυποι μετανάστες αλλά, δύο… ημεδαποί!
Ήταν 5 Δεκεμβρίου 2019 όταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του κόμματος Απόστολος Αβδελάς, στηριζόμενοι σε «δημοσιεύματα του τοπικού τύπου» κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη με θέμα «Αυξήσεις κρουσμάτων σεξουαλικής παρενόχλησης στο κέντρο της Κατερίνης, από παράτυπους μετανάστες».
Στο κείμενο της ερώτησής τους, επικαλούμενοι δημοσιεύματα του «τοπικού τύπου», τόνιζαν πως «το τελευταίο δεκαπενθήμερο παρατηρήθηκαν δύο, τρία κρούσματα σεξουαλικής παρενόχλησης από Πακιστανούς και Αφρικανούς στο κέντρο της Κατερίνης μέρα μεσημέρι.»
Μάλιστα, εκτιμούσαν πως τα συγκεκριμένα περιστατικά «προβληματίζουν την τοπική κοινωνία για το τι θα επακολουθήσει», υποστηρίζοντας πως όλο και περισσότεροι αλλοδαποί που διαμένουν στην Κατερίνη «αποθρασύνονται», αυξάνοντας την ανασφάλεια στους κατοίκους της. «Παρόλο που εκδίδει ανακοίνωση το Αστικό Τμήμα Κατερίνης ότι οι δράστες αναζητούνται, οι κάτοικοι είναι πεπεισμένοι, ακόμη κι αν συλληφθούν οι δράστες, ότι θα αφεθούν ελεύθεροι», ανάφεραν οι δύο βουλευτές, επισυνάπτοντας μάλιστα και σύνδεσμο από site από το οποίο προφανώς άντλησαν τις αναληθείς όπως αποδείχθηκε, πληροφορίες.
Κυριάκος Βελόπουλος και Απόστολος Αβδελάς, έκλειναν το κείμενο της ερώτησης καταθέτοντας τρία εύλογα (βάση των αναληθών πληροφοριών που είχαν) ερωτήματα: Αν προτίθεται το Υπουργείο να ενισχύσει τις περιπολίες εντός της πόλεως και να αυστηροποιήσει τα μέτρα ασφαλείας «προκειμένου να επανέρθει η γαλήνη στους πολίτες πριν ξεφύγει η κατάσταση», Πόσα κρούσματα έχουν καταγγελθεί στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα από τις αρχές Οκτωβρίου και τέλος, πόσες συλλήψεις έγιναν και αν έγιναν, πόσοι εξ αυτών ήταν ημεδαποί και πόσοι αλλοδαποί.
Η απάντηση του Υπουργείου
Η απάντηση του Υφυπουργού Προστασίας, δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνειών, αφού ξεκαθαρίζει με απόλυτο τρόπο, πως τα ανακριβή (όπως φαίνεται) δημοσιεύματα περί «σεξουαλικής παρενόχλησης» διερευνήθηκαν από τις αστυνομικές αρχές της Πιερίας, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε και η Εισαγγελική Αρχή Κατερίνης. Μάλιστα σημειώνει πως έως 11 Δεκεμβρίου 2019 δεν είχε περιέλθει καμία καταγγελία –σχετικά με τα αναφερόμενα στα δημοσιεύματα- προς την Αστυνομική Διεύθυνση.
Ωστόσο, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, απαντώντας και στο τρίτο σκέλος της ερώτησης του προέδρου της Ελληνικής Λύσης και του βουλευτή Θεσσαλονίκης, παραδέχεται πως υπήρξαν περιπτώσεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας (κατά το επίμαχο διάστημα) και πως για αυτές συνελήφθησαν δύο Έλληνες (και όχι Πακιστανοί ή Αφρικανοί, όπως διέδιδαν κάποιοι)
Αναλυτικά η απάντηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριου Οικονόμου, έχει ως εξής: «Σε απάντηση του ανωτέρω μέσου κοινοβουλευτικού ελέγχου και πλέον των διαλαμβανόμενων στο υπ’ αριθ. 7017/4/23078-γ΄ από 01-10-2019 έγγραφό μας (παράγραφοι α΄ έως γ΄), επί της με αριθμό 539/ 06-09-2019 ερώτησης, ενός εκ των ερωτώντων Βουλευτών, σας γνωρίζουμε ότι, όσον αφορά στα υπόψη ηλεκτρονικά δημοσιεύματα, προκειμένου να διερευνηθεί ενδελεχώς η βασιμότητα/ αξιοπιστία τους, από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας εκδηλώθηκαν όλες οι προβλεπόμενες αστυνομικές και δικονομικές ενέργειες αρμοδιότητας τους, ενώ, παράλληλα, ενημερώθηκε η οικεία Εισαγγελική Αρχή. Τονίζεται δε, ότι έως και την 11-12 τ.ε., δεν είχε περιέλθει, σχετικά με τα διαλαμβανόμενα στην εν θέματι ερώτηση περιστατικά, ουδεμία αναφορά ή καταγγελία, προς τις ανωτέρω Υπηρεσίες.
Τέλος, επισημαίνεται ότι, κατά το χρονικό διάστημα από 01-10 έως 09-12 τ.ε., την ως άνω Διεύθυνση απασχόλησαν δύο (2) περιπτώσεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας και συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί.»
Βαγγέλης Ν. Ζαμαντζάς
———————————————-
 
Posted by Pieria.tv on 14 Νοεμβρίου 2019 at 21:18

ΕΠΙΘΕΣΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗ. ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΔΗΜΑΡΧΕ!

 

FireShot Capture 297 - Edit Post ‹ RACIST CRIMES WATCH - Παρατηρητηριο Ρατσιστικων Εγκληματω_ - wordpress.com
14-11-2019)

FireShot Capture 299 - Edit Post ‹ RACIST CRIMES WATCH - Παρατηρητηριο Ρατσιστικων Εγκληματω_ - wordpress.com

ΦΩΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ (ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ)
Σύμφωνα με επώνυμη καταγγελία επιχειρηματία τής πόλης μας, το πρωΐ τής Πέμπτης 14/11/2019, και επί τής οδού Κλεισούρας στην Κατερίνη, μαύρος λαθρομετανάστης, από αυτούς που μαζεύει εδώ ο Δήμος μας και η ΜΚΟ τής οδού Θεσσαλονίκης, επιτέθηκε στις 9.30 το πρωΐ σε γυναίκα χουφτώνοντας την και προσπάθησε να την κακοποιήσει σεξουαλικά.
Η γυναίκα αντιστάθηκε έντρομη και έβαλε τίς φωνές με αποτέλεσμα ο λαθρομετανάστης να τραπεί σε φυγή.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα επιχειρήσει και πάλι επίθεση βιασμού με την πρώτη ευκαιρία εάν δεν τον εντοπίσει η αστυνομία και τον στείλει από εκεί που ήρθε, όπως και κάθε λαθροεισβολέα από αυτούς που μαζεύει εδώ η γνωστή πλέον ΜΚΟ τής Κατερίνης και ο Δήμος μας που κάνει τά στραβά μάτια στο έγκλημα τούτο.
Αύριο ίσως να είναι η κόρη σου φίλε δημότη στην θέση αυτής της γυναίκας η οποία έντρομη κατέφυγε στο γυμναστήριο τού Γιώργου Κωνσταντινίδη ο οποίος και έκανε γνωστό το θέμα με την ανάρτηση του στο Facebook.
FireShot Capture 300 - Edit Post ‹ RACIST CRIMES WATCH - Παρατηρητηριο Ρατσιστικων Εγκληματω_ - wordpress.com
Δυστυχώς, όταν κρούω τον κώδωνα τού κινδύνου γι’ αυτά τά ανώμαλα στοιχεία τού Ισλάμ, κάποια παπαγαλάκια τού συστήματος επαναστατούν ώς δήθεν αλληλέγγυοι και ψυχοπονιάρηδες. Σε λίγο που θα έρθει το πρόβλημα και στην πόρτα των παιδιών τους, και ειδικά στις κόρες τους ή στις γυναίκες τους, να δούμε πώς θα αντιδράσουν.
Επιβάλλεται στα αστυνομικά όργανα τής πόλης μας να εντοπίσουν αυτόν τον «λαθροπίθηκο» για να απαλλάξουν την πόλη μας από τά χειρότερα, ειδάλλως θα αποδοθεί συνυπευθυνότητα σε κάποιους για ότι κακό συμβεί.
************************
FireShot Capture 301 - Edit Post ‹ RACIST CRIMES WATCH - Παρατηρητηριο Ρατσιστικων Εγκληματω_ - wordpress.com
Συνεχίζω κόντρα σε όσα δεν συμβαδίζουν με το συμφέρον τού λαού τής Πιερίας, αναδεικνύοντας την αλήθεια ενάντια στο καλλιεργημένο ψεύδος! Όποιο και να ‘ναι αυτό, απ’ όπου και να προέρχεται…!
«Δεν παραβιάζω κάποιους κανόνες, προσπαθώ όμως να είμαι δυνατός θέτοντας τούς δικούς μου κανόνες».

 

———————————————–
FireShot Capture 302 - Edit Post ‹ RACIST CRIMES WATCH - Παρατηρητηριο Ρατσιστικων Εγκληματω_ - wordpress.com
Γυναίκα κατήγγειλε στην αστυνομία ότι νεαρός λαθρομετανάστης πιθανόν Πακιστανικής καταγωγήςπαρενόχλησε σεξουαλικά πρίν από λίγη ώρα στην Πλατεία Μακεδονίας (ΕΥΚΑΡΠΙΔΗ), μέσα σε τόσο κόσμο και τόσα φώτα!!!
Το κακό αυξάνει και επαναλαμβάνεται εφόσον πρίν από λίγες ημέρες και άλλη σεξουαλική επίθεση έγινε σε γυναίκα από μαύρο λαθρομετανάστη στην οδό Κλεισούρας (δείτε ΕΔΩ) ενώ πρίν από λίγο είχαμε και το δεύτερο κρούσμα, από αυτά που καταγγέλλονται τουλάχιστον εφόσον υπάρχει το ενδεχόμενο της μη καταγγελίας παρόμοιων ενεργειών.
Ο δράστης φοράει τζάκετ με κουκούλα και αναζητείται από την αστυνομία.
Πρέπει επιτέλους να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα και έλεγχος στην ελεύθερη κυκλοφορία αυτών των λαθροεισβολέων, τόσο από τον Δήμο Κατερίνης, την αστυνομία αλλά και από τήν ΜΚΟ Κατερίνης που τούς μαζεύει στην πόλη μας.
Έτσι για να μην υπάρξει ένταση των δημοτών και… ξεφύγει η κατάσταση!
************************
FireShot Capture 301 - Edit Post ‹ RACIST CRIMES WATCH - Παρατηρητηριο Ρατσιστικων Εγκληματω_ - wordpress.com
Συνεχίζω κόντρα σε όσα δεν συμβαδίζουν με το συμφέρον τού λαού τής Πιερίας, αναδεικνύοντας την αλήθεια ενάντια στο καλλιεργημένο ψεύδος! Όποιο και να ‘ναι αυτό, απ’ όπου και να προέρχεται…!
«Δεν παραβιάζω κάποιους κανόνες, προσπαθώ όμως να είμαι δυνατός θέτοντας τούς δικούς μου κανόνες».
———————————————-
3. Όνομα ΜΜΕ: pellanews.gr
Τίτλος: “Επίθεση λαθρομεταναστών σε γυναίκα”
Ημερομηνία: 15/11/2020
Λινκ με ολόκληρο το άρθρο αποθηκευμένο: https://archive.ph/GauB0
 
4. Όνομα ΜΜΕ: hellas-now.com
Τίτλος: “Άρχισαν τα όργανα! Λαθρομετανάστης προσπάθησε να βιάσει γυναίκα στην Κατερίνη – Τα ακούς δήμαρχε;”
Ημερομηνία:  15/11/2020
Λινκ με ολόκληρο το άρθρο αποθηκευμένο: https://archive.ph/8BjvZ
 
5. Όνομα ΜΜΕ: lefteria.blogspot.com
Τίτλος: ”ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: Σεξουαλική επίθεση μέρα – μεσημέρι απο λαθρομετανάστη σε Κατερινιώτισσα στο κέντρο της πόλης!”
Ημερομηνία: 15/11/2020
Λινκ με ολόκληρο το άρθρο αποθηκευμένο: https://archive.ph/ZXil5
 
6. Όνομα ΜΜΕ: hellas-now.com
Τίτλος: “Σοκ: Λαθρομετανάστης προσπάθησε να βιάσει ΞΑΝΑ γυναίκα στην Κατερίνη”
Ημερομηνία: 26/11/2020
Λινκ με ολόκληρο το άρθρο αποθηκευμένο: https://archive.ph/lAdZo
 
7. Όνομα ΜΜΕ: antonionews.gr
Τίτλος: “ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΑΠΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ”
Ημερομηνία:  26/11/2020
Λινκ με ολόκληρο το άρθρο αποθηκευμένο: https://archive.ph/iyXhQ

***

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας καθώς και να μας ενημερώσετε για τον αριθμό πρωτοκόλλου που θα δώσετε στη μήνυση αυτή.

Με τιμή,

 

Παναγιώτης Δημητράς
Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι
email: [email protected]
διεύθυνση: ΤΘ 60820 – 15304 Γλυκά Νερά

πηγή:racistcrimeswatch.wordpress.com

 

115

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση