Μεσόγειος, δεκάδες οι νεκροί . Οι Ιταλοί από τα μπαλκόνια τους ουρλιάζουν: Σώστε τους!

Μεσόγειος, δεκάδες οι νεκροί . Οι Ιταλοί από τα μπαλκόνια τους ουρλιάζουν: Σώστε τους!

Από την Παρασκευή το βράδυ το Alarm Phone (ένα σύστημα που κοινοποιεί αιτήματα για βοήθεια μεταναστών στη θάλασσα) είχε εκπέμψει SOS για τέσσερις βάρκες στις οποίες μετέβαιναν 259 άνθρωποι. Τα κέντρα βοήθειας για τους ναυαγούς στη Ρώμη, στη Βαλέτα, καθώς και η Frontex γνώριζαν την κατάσταση. Αργά το απόγευμα του Σαββάτου η Μάλτα έβγαλε ανακοίνωση προς τα πλοία που έπλεαν εκεί κοντά ότι δεν θα δεχτεί πρόσφυγες στα λιμάνια της παρ’ όλη την απελπιστική κατάσταση στην οποία βρίσκονταν οι άνθρωποι. Έτσι κανένας δεν έσπευσε σε βοήθεια.

Την Κυριακή το πρωί το πλοίο Sea Watch (ένα από τα πλοία που προσφέρουν βοήθεια) ενημέρωσε πως μια από τις 4 βάρκες εθεάθη από αεροπλάνο της  Frontex αναποδογυρισμένη και δεκάδες άνθρωποι πνίγονταν.

Μέχρι τώρα κανένας δεν έχει πάει να βοηθήσει τις άλλες 3 βάρκες (Κυριακή). Στις 6 περίπου της Κυριακής η Mediterranea Saving Humans έστειλε μήνυμα στους Ιταλούς πολίτες που είναι σε καραντίνα για βοήθεια.

Στην Μεσόγειο υπάρχει απελπιστική ανάγκη από μια συντονισμένη επέμβαση της Ευρώπης διότι χωρίς τα πλοία της Ong θα είχαμε και νέες τραγωδίες στη θάλασσα. Μην πείτε ότι δεν το ξέρατε.

Μετάφραση: Νίκος Αθανασίου

Πηγή: https://ilmanifesto.it

 

 

Υπογράψτε την καμπάνια.
Όχι στις πολιτικές εξόντωσης
Κλείστε τα στρατόπεδα – φυλακές!

https://www.change.org/na_kleisoun_ta_stratopeda_fylakes

 

 

868

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση