Δίκη Τοπαλούδη: Ακατάλληλες συνθήκες στην αίθουσα καταγγέλλει ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης

Δίκη Τοπαλούδη: Ακατάλληλες συνθήκες στην αίθουσα καταγγέλλει ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης

«Το μέγεθος των αιθουσών αποκλείει το κοινό και τους δημοσιογράφους» αναφέρει μεταξύ άλλων στην καταγγελία του ο Θανάσης Καμπαγιάννης αναφερόμενος στη δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη που ξαναρχίζει σήμερα.

Συνεχίζεται σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη για τη δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, η οποία είχε διακοπεί λόγω του κορονοϊού.

Η δίκη ξαναρχίζει εξαιτίας της επικείμενης λήξης του 18μηνου για τον έναν κατηγορούμενο, που συμπληρώνεται στις 4 Ιουνίου.

Ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος και εκλεγμένος σύμβουλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ, καταγγέλει τις ακατάλληλες συνθήκες στη δικαστική αίθουσα για τη διεξαγωγή της δικης.

Επιλογή ενόρκων έξω από το πρωτοδικείο Αθηνών.

Επιλογή ενόρκων έξω από το πρωτοδικείο Αθηνών.  EUROKINISSI

Η εκφώνηση των ενόρκων έγινε στο προάυλιο όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες ενώ όπως αναφέρει ο κ. Καμπαγιάννης «η αίθουσα 3 για τη δίκη Τοπαλούδη είναι ακατάλληλη, οι αίθουσες των 98 τμ χωράνε 10 άτομα σύμφωνα με τα μέτρα (!), δλδ 7 δικαστές, γραμματέας, εισαγγελέας και 1 κατηγορούμενος! Αποδεικνύεται σήμερα πόσο μακριά απο την δικαστηριακή πραγματικότητα είναι αυτοί που εκδώσανε τα μέτρα».

Συνεχίζει λέγοντας πως «Το μέγεθος των αιθουσών αποκλείει το κοινό και τους δημοσιογράφους, δημιουργώντας μείζον ζήτημα δημοσιότητας και ακυρότητας. Αναρωτιέμαι τι σκέφτονταν όσοι έγραψαν το άρθρο 7 της ΚΥΑ για το 1 άτομο ανά 10τμ και αν είχαν περάσει ποτέ έξω απο δικαστική αίθουσα».

Επιλογή ενόρκων έξω από το πρωτοδικείο Αθηνών .

Επιλογή ενόρκων έξω από το πρωτοδικείο Αθηνών

Πηγή: https://www.news247.gr

398

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση