Πειθαρχική δίωξη εκπαιδευτικού στην Ξάνθη για αντιρατσιστικές αναρτήσεις

Πειθαρχική δίωξη εκπαιδευτικού στην Ξάνθη για αντιρατσιστικές αναρτήσεις

Το αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό περιεχόμενο των αναρτήσεων του αναπληρωτή καθηγητή Ειδικής Αγωγής Τζεμαλή Μηλιαζίμ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις αρχές Μαρτίου, περίοδο που βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη οι ένοπλες στρατιωτικές και αστυνομικές επιχειρήσεις στον Εβρο ως απάντηση στην τάχα «ασύμμετρη απειλή» που υποτίθεται ότι έθεταν οι πρόσφυγες και μετανάστες, ενόχλησαν, φαίνεται, ακραία συντηρητικούς κύκλους στον ακριτικό νομό.

Οπως καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ, αύριο ξεκινά προκαταρκτική εξέταση εναντίον του καθηγητή από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για να διαπιστωθεί αν οι αναρτήσεις του συνιστούν… πειθαρχικό παράπτωμα. Πρόκειται στην πραγματικότητα για πολιτική δίωξη, όπως καταγγέλλει η Κίνηση, εναντίον ενός αγωνιστή του εκπαιδευτικού και αντιρατσιστικού κινήματος και δραστήριου εκπαιδευτικού της μειονότητας.

Ο Τζ. Μηλιαζίμ έχει πρωτοστατήσει στους αγώνες των αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής και ευρύτερα του εκπαιδευτικού κινήματος, διετέλεσε υποψήφιος δήμαρχος με το σχήμα «Ανταρσία στην Ξάνθη» και αγωνίζεται ως μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού της ΚΕΕΡΦΑ για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών. Για τη δράση του αυτή έχει στοχοποιηθεί και από χρυσαυγίτες, που καταδικάστηκαν αμετάκλητα για επίθεση εναντίον του κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης.

Δεν είναι η μόνη περίπτωση στοχοποίησης της αντιφασιστικής και αντιρατσιστικής δράσης το τελευταίο διάστημα. Οπως σημειώνει η ΚΕΕΡΦΑ, ανάλογη δίωξη επιχειρείται σε βάρος άλλου μέλους του Συντονιστικού της, του Γιάννη Κούτρα, γιατρού στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και αντιπροέδρου της ΕΝΙΘ.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνδυάζει τις ρατσιστικές εκστρατείες με απόπειρες φίμωσης των συνδικαλιστών στην εκπαίδευση και την υγεία. Η λογοκρισία και η τρομοκρατία των αγωνιστών δεν θα περάσουν», υπογραμμίζει η ΚΕΕΡΦΑ. Και καλεί τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας να στηρίξει συνδικαλιστικά και νομικά τον εκπαιδευτικό για να σταματήσει η δίωξη, όπως και τα συνδικάτα να καταδικάσουν απερίφραστα τις μεθοδεύσεις φίμωσης των εργαζόμενων αγωνιστών κατά του ρατσισμού.

πηγή:efsyn.gr

51

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση