Εισβολή της αστυνομίας στην κατάληψη Δερβενίων στα Εξάρχεια

Εισβολή της αστυνομίας στην κατάληψη Δερβενίων στα Εξάρχεια

Ολοκληρώθηκε νωρίς το πρωί επιχείρηση της αστυνομίας στα Εξάρχεια με την ΕΛ.ΑΣ. να εισβάλει σε δύο υπό κατάληψη κτίρια επί της οδού Δερβενίων.

Στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, όπως ΔΕΛΤΑ και ΕΚΑΜ, η περιοχή αποκλείστηκε, ενώ δεν εντοπίστηκαν ή προσήχθησαν άτομα σε κάποιο από τα κτίρια, που βρίσκονται στους αριθμούς 52 και 56.

(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Πραγματοποιήθηκε και κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας κοντά στο σημείο, με δεκάδες αλληλέγγυους να συγκεντρώνονται στην πλατεία Εξαρχείων.

Μετά από πολλές ημέρες «δύσκολης» για την ίδια επικαιρότητας, η κυβέρνηση επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά πως επιχειρεί να αλλάξει την ατζέντα και βάζει ξανά στο στόχαστρο τα Εξάρχεια και χώρους που λειτουργούν ως κοινωνικές και πολιτισμικές εστίες εδώ και πολλά χρόνια.

(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Η κατάληψη Δερβενίων 56 λειτουργεί από το 2015, ενώ από εκεί ξεκίνησε το αυτοοργανωμένο εγχείρημα αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες στη Λέσβο και στην πλατεία Βικτωρίας, το 2015, ενώ ο κοινωνικός χώρος είχε πραγματοποιήσει και αποστολή αλληλεγγύης στην Ειδομένη, στις τραγικές εκείνες ημέρες

Πριν από μερικές ημέρες, μάλιστα, η κατάληψη Δερβενίων 56 είχε δημοσιεύσει κείμενο με αφορμή ενδεχόμενη επίθεση της αστυνομίας με τίτλο «Οι καταλήψεις είναι τα σπίτια του αγώνα»

Πηγή: https://www.efsyn.gr
477

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση