Ισραηλινές δυνάμεις εξαπέλυσαν μαζική επίθεση στη Γάζα

Ισραηλινές δυνάμεις εξαπέλυσαν μαζική επίθεση στη Γάζα

Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) εξαπέλυσαν μεγάλη επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, χτυπώντας αρκετές περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του Khan Younis.

Σύμφωνα με Παλαιστίνιους ακτιβιστές, οι Ισραηλινές Ενοπλες Δυνάμεις χρησιμοποίησαν κυρίως βαρύ πυροβολικό και εναέριες επιθέσεις για να χτυπήσουν το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, με κύριο επίκεντρο την περιοχή Khan Younis.

Επιπλέον, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένα ισραηλινό πολεμικό αεροπλάνο βομβαρδισε στα ανατολικά της πόλης Deir al-Balah, χωρίς να προκαλέσει τραυματισμούς ή ζημιές στο μέρος.

Ισραηλινό πυροβολικό βομβάρδισε άλλη μια περιοχή με δύο βομβίδες ανατολικά της Πόλης της Γάζας, όπου βρέθηκε ότι ο βομβαρδισμός στόχευε ένα παρατηρητήριο της Χαμάς.

Σε ένα σχετικό πλαίσιο, το ισραηλινό σύστημα Σιδηρόδρομου παρακολούθησε το απόγευμα της Παρασκευής την εκτόξευση δύο πυραύλων από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ.

Το Ισραηλινό Κανάλι 13 ανέφερε ότι “οι δυο πύραυλοι προσγειώθηκαν, ένας σε ακατοίκητη περιοχή στην Ισραηλινή πλευρά των συνόρων, ενώ ο άλλος προσγειώθηκε εντός της λωρίδας”.

Το τελευταίο αυτό περιστατικό λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο αυξημένων εντάσεων μεταξύ της παλαιστινιακής ηγεσίας και των ισραηλινών αρχών σχετικά με την πιθανή προσάρτηση της Δυτικής Όχθης.

Πηγή: https://guernicaeu.wordpress.com

17

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση