Άγριος ξυλοδαρμός εργαζόμενων από τους εργοδότες τους

Άγριος ξυλοδαρμός εργαζόμενων από τους εργοδότες τους

Μετά τον  ξυλοδαρμό που υπέστη εργαζόμενη στο ξενοδοχείο «Parnis Pallace Hotel Suites» στις Αχαρνές, γνωστού επιχειρηματία στην περιοχή, όταν η εργαζόμενη αρνήθηκε την απαίτηση του εργοδότη να εργαστεί 16 ώρες την ημέρα,  ένα νέο παρόμοιο περιστατικό έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Όπως καταγγέλλει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας, εργαζόμενος ξυλοκοπήθηκε άγρια από τους εργοδότες του, όταν υπέβαλε την παραίτησή του, καθώς δεν μπορούσε να ανεχτεί τις ύβρεις και τις απειλές τους και το καθεστώς αδήλωτης εργασίας.

Στη σχετική ανακοίνωσή του, το ΕΚΑ αναφέρει:

Σε μια περίοδο που η εργοδοτική αυθαιρεσία, η τρομοκρατία των εργαζομένων, η εκμετάλλευση και ο εξαναγκασμός με τις πλάτες των κυβερνητικών επιλογών έχει φτάσει στο απροχώρητο, δηλώνουμε την πλήρη συμπαράσταση και υποστήριξή μας στον συνάδελφο Ιωάννη Πιστιόλα.

Ο συνάδελφος μη ανεχόμενος αυτές τις πρακτικές των εργοδοτών του, όπως επίσης και τις υβριστικές και απειλητικές τους συμπεριφορές προκειμένου να καλύψουν την αδήλωτη εργασία, υπέβαλε την οικιοθελή αποχώρηση του η οποία τους εξόργισε, με αποτέλεσμα να τον ξυλοκοπήσουν άγρια. Αυτές οι πρακτικές θα βρουν όλους τους εργαζόμενους απέναντί τους .

Κανένας μόνος του στην εργοδοτική αυθαιρεσία!

Πηγή: alfavita.gr

525

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση