Η απάντηση του BBC σε παράπονα τηλεθεατών που αντέδρασαν στο φιλί δύο κοριτσιών

Η απάντηση του BBC σε παράπονα τηλεθεατών που αντέδρασαν στο φιλί δύο κοριτσιών

Δεν συμφωνεί το BBC με την αντίδραση των τηλεθεατών

Το BBC κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια σειρά παραπόνων για μια σκηνή από τηλεοπτική σειρά που δείχνει δύο κορίτσια να φιλιούνται.

Ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός είπε ότι δεν συμφωνεί ωστόσο με τις φωνές που ισχυρίζονται ότι το κλιπ από τη νεανική σειρά «The Next Step» ήταν «ακατάλληλο για την ηλικία του κοινού».

Στο καναδικό νεανικό δράμα, «The Next Step» το οποίο ακολουθεί μέλη μιας ανταγωνιστικής ομάδας χορού, οι χαρακτήρες Jude και Cleo αποφασίζουν να περάσει  σχέση τους στο επόμενο στάδιο και ανταλλάσσουν ένα τρυφερό φιλί.

Το BBC είπε ότι η σκηνή, που προβλήθηκε στο τελευταίο επεισόδιο «αντιμετωπίστηκε με ευαισθησία».

Η απάντησή του ήταν η εξής:

Η απόφαση να συμπεριληφθεί αυτή η στιγμή, ως μέρος μιας ιστορίας, που παρακολουθεί την ανάπτυξη μιας ρομαντικής σχέσης μεταξύ δύο από τους χαρακτήρες, της Jude και της Cleo, ελήφθη πολύ προσεκτικά και με μεγάλη προσοχή και προέκυψε μετά την σύσκεψη της CBBC και της Boatrocker (η εταιρεία παραγωγής της σειράς) όπου αποφασίστηκε ότι η σειρά θα μπορούσε και πρέπει να κάνει περισσότερα για να αντικατοπτρίζει τη ζωή των ΛΟΑΤΚΙ+ νέων.

Αυτό είναι ένα σημαντικό μέρος της αποστολής μας για να διασφαλίσουμε ότι κάθε παιδί αισθάνεται σαν να ανήκει κάπου, ότι είναι ασφαλές και ότι μπορεί να είναι αυτό που θέλει να είναι.

Πιστεύουμε ότι η ιστορία και το φιλί αντιμετωπίστηκαν με ευαισθησία και όχι χάριν εντυπωσιασμού, ακολουθώντας την απεικόνιση της σχέσης των ηρωίδων Jude και Cleo και φοβόμαστε ότι δεν συμφωνούμε ότι ήταν ακατάλληλο για την ηλικία του κοινού.

Το CBBC απεικονίζει τακτικά ετεροφυλόφιλους νέους να ερωτεύονται και να φιλιούνται και είναι ένας σημαντικός τρόπος να δείξουμε στα παιδιά πώς είναι οι αξιοσέβαστες, ευγενικές, σχέσεις αγάπης.

Στο Children’s BBC, είμαστε περήφανοι που αντανακλούν (οι σειρές μας) όλους τους τομείς της ζωής των παιδιών σε ρεαλιστικές παραγωγές αλλά και στη μυθοπλασία.

Σχέσεις του ίδιου φύλου έχουν ήδη εμφανιστεί σε άλλες εκπομπές του CBBC όπως οι Jamie Johnson, 4 O Clock Club, Dixie και Marrying Mum and Dad.

Το πρώτο φιλί μεταξύ ανθρώπων του ίδιου φύλου προβλήθηκε στο Byker Grove του CBBC, πριν από πολλά χρόνια.

Αυτή τη στιγμή το «The Next Step» είναι απλώς μια ιστορία ανάμεσα σε μια πληθώρα φωνών και εμπειριών στην παραγωγή μας».

Το BBC δεν έχει επιβεβαιώσει την είδηση ότι τα παράπονα που έλαβε ήταν εκατοντάδες.

Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι ανάλογο. Πέρυσι δύο άνδρες χόρεψαν αγκαλιά σε σόου του BBC και το κανάλι απάντησε στα ομοφοβικά παράπονα τηλεθεατών.

Το χορευτικό σόου Strictly Come Dancing στο BBC παρουσίασε την πρώτη χορογραφία με δύο άνδρες χορευτές και, εκτός από τα αναρίθμητα επαινετικά σχόλια, δέχτηκε και δεκάδες παράπονα τηλεθεατών για την αναμετάδοση της χορογραφίας.

Πηγή:lifo.gr

196

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση