Ντυμένοι στα χρώματα του ουράνιου τόξου απέναντι στην ομοφοβία του Προέδρου της Πολωνίας

Ντυμένοι στα χρώματα του ουράνιου τόξου απέναντι στην ομοφοβία του Προέδρου της Πολωνίας

Χθες, κατά την τελετή ανάληψης καθηκόντων στη Βουλή του ομοφοβικού Προέδρου της Πολωνίας, Αντρέι Ντούντα, βουλεύτριες και βουλευτές της αντιπολίτευσης, παρακολούθησαν τη συνεδρίαση ντυμένες και ντυμένοι με τα χρώματα του ουράνιου τόξου και φορώντας μάσκες στα χρώματα της σημαίας της περηφάνιας, ως δήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στις διακρίσεις και την καταπίεση της πολωνικής ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Ο πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα, σύμμαχος του κυβερνώντος εθνικιστικού κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS), προεκλογικά έπαιξε το χαρτί της ρητορικής εναντίον των ομοφυλόφιλων, στην προσπάθειά του να αλιεύσει ψήφους οπαδών κομμάτων της ακροδεξιάς, σύμφωνα με αναλυτές.

 

Ο Ντούντα έχει χαρακτηρίσει το κίνημα των ΛΟΑΤΚΙ ως «ιδεολογία πιο επικίνδυνη από τον κομμουνισμό» με το κόμμα του να υποστηρίζει πως τα δικαίωματά τους απειλούν την πολωνική ταυτότητα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καταγγείλει τη ρητορική και τη στάση κατά των ομοφυλοφίλων, ενώ ορισμένοι αξιωματούχοι ζήτησαν την άρνηση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης σε όσους δήμους της χώρας δήλωσαν «απαλλαγμένες από ΛΟΑΤ».

 

Πηγή:thepressproject.gr

20

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση