Αστυνομικός πυροβόλησε σε κατοικημένη περιοχή στη Φθιώτιδα επειδή ενοχλήθηκε από φασαρία

Αστυνομικός πυροβόλησε σε κατοικημένη περιοχή στη Φθιώτιδα επειδή ενοχλήθηκε από φασαρία

Αστυνομικός που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας σε χωριό της Φθιώτιδας πυροβόλησε στον αέρα με το υπηρεσιακό του όπλο σε κατοικημένη περιοχή, επειδή φέρεται να ενοχλήθηκε από τη φασαρία που έκαναν δυο 19χρονοι νεαροί που βρισκόντουσαν στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου, το οποίο ήταν κοντά στο σπίτι του. Μετά την καταγγελία των δύο νεαρών αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αμφίκλειας – Ελάτειας τον συνέλαβαν και κατάσχεσαν το υπηρεσιακό του όπλο, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για άσκοπους πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του lamiareport.gr, τα ξημερώματα της Τετάρτης σε χωριό της Φθιώτιδας στη βόρεια Λοκρίδα, αστυνομικός που βρισκόταν για ολιγοήμερες διακοπές στον τόπο καταγωγής του, χρησιμοποίησε το υπηρεσιακό του όπλο, αν και βρισκόταν εκτός υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι τα ξημερώματα της Τετάρτης ο αστυνομικός φέρεται να ενοχλήθηκε από τη φασαρία που έκαναν δυο 19χρονοι που βρισκόντουσαν στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου που ήταν κοντά στο σπίτι του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως μετά από διαπληκτισμό με τους 19χρονους, ο αστυνομικός, που βρίσκεται σε διακοπές και είναι εκτός υπηρεσίας, έβγαλε το υπηρεσιακό του όπλο και πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα για να φοβίσει τους 19χρονους.

Οι νεαροί κατήγγειλαν το γεγονός στο Α.Τ. Αμφίκλειας – Ελάτειας και οι αστυνομικοί, κατόπιν εντολής του Εισαγγελέα υπηρεσίας,  συνέλαβαν τον αστυνομικό και του κατάσχεσαν το υπηρεσιακό του όπλο. Σε βάρος του 48χρονου αστυνομικού σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και άσκοπους πυροβολισμούς. Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως αντέδρασε με αυτό τον τρόπο επειδή πίστεψε ότι πρόκειται για διαρρήκτες.

Πηγή:thepressproject.gr

53

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση