Στίβος: Άκυρο το παγκόσμιο ρεκόρ της Τζένγκο!

Στίβος: Άκυρο το παγκόσμιο ρεκόρ της Τζένγκο!

Η προχειρότητα και η αμεριμνησία των ελληνικών αρχών σβήνει το όνομα της Ελίνας Τζένγκο από τη «χρυσή βίβλο» τα ΙΑAF. H έλλειψη ελέγχου ντόπινγκ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου Νέων Νεανίδων αναγκάζει την Παγκόσμια Ομοσπονδία να αγνοήσει τις επιδόσεις που έγιναν στο συγκεκριμένο μήτιγκ, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί το παγκόσμιο ρεκόρ Κ20 που πέτυχε η Ελληνίδα ακοντίστρια (63,96 μ.) .

Μαθεύτηκε μάλιστα ότι 18χρονη Τζένγκο αναζητούσε για αρκετή ώρα τους διοργανωτές για να δώσει δείγμα στα Ιωάννινα, πριν ενημερωθεί για την απουσία εξουσιοδοτημένου για δειγματοληψία κλιμακίου.

Ο αρχιπροπονητής του ΣΕΓΑΣ Γιάννης Κουτσιώρας αποδίδει ευθύνες στο ΕΣΚΑΝ που αμέλησε να αξιολογήσει σωστά τη διοργάνωση (αν και το ρεκόρ της Τζένγκο ήταν λίγο ως πολύ αναμενόμενο) και αποκαλύπτει ότι η νεαρή αθλήτρια έδωσε δείγμα στην Πάτρα πριν συμπληρωθεί 25ωρο από τη διεξαγωγή του αγώνα, με δική της πρωτοβουλία.

Αναλυτικά η δήλωσή του Κουτσιώρα στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ:

«Εκφράζω τη μεγάλη μου λύπη για την απόφαση της WA να μην αναγνωριστεί το παγκόσμιο ρεκόρ της Ελίνας Τζένγκο. Η αθλήτρια ήταν από την πρώτη στιγμή διαθέσιμη για να υποβληθεί σε έλεγχο ντόπινγκ και δεν έχει την παραμικρή ευθύνη για την τόσο δυσάρεστη αυτή εξέλιξη.

Η πραγματικότητα είναι ότι το ΕΣΚΑΝ δεν επέλεξε να στείλει κλιμάκιο δειγματοληπτών στο συγκεκριμένο Πρωτάθλημα για να πραγματοποιηθούν έλεγχοι, ενώ όλες οι προσπάθειες που κάναμε, σε συνεργασία με τον κύριο Στάθη Κουκέα συντονιστή επιστημονικής επιτροπής του ΕΣΚΑΝ, αμέσως μετά την επίτευξη του ρεκόρ για να πραγματοποιηθεί έλεγχος την ίδια ημέρα, με κλιμάκιο δειγματοληπτών είτε από τη Θεσσαλονίκη, είτε από την Πάτρα, για τεχνικούς λόγους – και χωρίς ευθύνη του ΣΕΓΑΣ- , δεν απέδωσαν.

Έτσι, η αθλήτρια ταξίδεψε την επόμενη ημέρα στην Πάτρα και υποβλήθηκε σε έλεγχο εκεί, εντός 24 ωρών από τη διεξαγωγή του αγώνα.

Η WA θα ενημερωθεί άμεσα για τα πραγματικά περιστατικά, που καταδεικνύουν ότι τόσο η αθλήτρια όσο και η Ομοσπονδία δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι περισσότερο και ελπίζω ότι το θέμα θα επανεξεταστεί».

Πηγή:documentonews.gr

68

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση