Οι ναζί επέστρεψαν στο Ράιχσταγκ!

Οι ναζί επέστρεψαν στο Ράιχσταγκ!

Γιώργος Τσιάρας

Η μεγαλύτερη διαδήλωση… ψεκασμένων αρνητών του κορονοϊου έγινε το Σάββατο στο κέντρο του Βερολίνου, με το απίθανο όνομα «Γιορτή της Ελευθερίας και της Ειρήνης» και μετείχαν σε αυτήν πάσης φύσεως πολέμιοι των εμβολίων, συνωμοσιολόγοι και υποστηρικτές της Ακρας Δεξιάς. Μιλάμε για τουλάχιστον 20.000 κόσμο, μεταξύ των οποίων και πολλοί νεοναζί με ξυρισμένα κρανία, γνωστά στελέχη του ρατσιστικού AfD, αλλά και οικογένειες με μικρά παιδιά, που φώναζαν ομαδόν συνθήματα όπως «Ο κορονοϊός είναι ένα ψέμα!», «Αντίσταση!» και «Εμείς είμαστε ο λαός!», αλλά και «Η Μέρκελ πρέπει να φύγει!», γνωστό σύνθημα του ακροδεξιού κόμματος.

Η συγκέντρωση, που αρχικά είχε απαγορευτεί αλλά κατόπιν επετράπη στο όνομα της συνταγματικής ελευθερίας, διαλύθηκε από την αστυνομία λίγα λεπτά μετά την έναρξή της, λόγω «μη τήρησης των αποστάσεων» μεταξύ των διαδηλωτών. Ομως σκόρπιες ομάδες ακροδεξιών, πολλοί από τους οποίους κράδαιναν παλούκια με πολεμικές σημαίες του Τρίτου Ράιχ (!), βρήκαν ευκαιρία να μπουκάρουν μέσα στο κτίριο του Ομοσπονδιακού Κοινοβούλιου, στην πύλη του οποίου τελικά απωθήθηκαν με δακρυγόνα από την ολιγομελή φρουρά του. Αλλη ομάδα διαδηλωτών έστησαν καρτέρι, έβρισαν και έφτυσαν καταπρόσωπο τον (Χριστιανοδημοκράτη) υπουργό Υγείας Γενς Σπαν, την ώρα που αποχωρούσε από κομματική εκδήλωση.

Οι εικόνες βίας από το Ράιχσταγκ προκάλεσαν σοκ στη γερμανική κοινή γνώμη, με τον πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ να κάνει λόγο για «εξτρεμιστική βία της Ακρας Δεξιάς […] που έχει βαθιές ρίζες στην κοινωνία μας και δικαιολογημένα προκάλεσε τρόμο και αγανάκτηση σε πολλούς ανθρώπους». Ευτυχώς ή δυστυχώς, στη Γερμανία η αστυνομία δεν αστειεύεται – και η επανεμφάνιση της πανδημίας τις τελευταίες εβδομάδες, με περίπου 1.500 νέα κρούσματα κάθε μέρα κατά μέσο όρο, δεν άφησε περιθώρια «χαλαρής» αντιμετώπισης των ψεκασμένων. Ετσι, συνολικά έγιναν το Σαββατόβραδο τουλάχιστον 300 συλλήψεις…

Πηγή:efsyn.gr

34

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση