Τζέικομπ Μπλέικ: Πονάω 24 ώρες το 24ωρο, αλλά περιμένω πολλά ακόμα από τη ζωή

Τζέικομπ Μπλέικ: Πονάω 24 ώρες το 24ωρο, αλλά περιμένω πολλά ακόμα από τη ζωή

Ο Τζέικομπ Μπλέικ, ο Αφροραμερικανός που δέχθηκε επτά σφαίρες στην πλάτη από λευκό αστυνομικό πριν δύο εβδομάδες στην Κενόσα του Ουισκόνσιν, δήλωσε ότι «πονάω 24 ώρες το 24ωρο», ακόμη κι όταν αναπνέει, σε βίντεο που τράβηξε από το κρεβάτι του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται.

Σε βίντεο από το νοσοκομείο, που κυκλοφόρησε με την άδειά του, ο  Μπλέικ δηλώνει στο βίντεο ότι «περιμένω πολλά ακόμη από τη ζωή».

Ο 29χρονος πατέρας έξι παιδιών, που δέχθηκε επτά σφαίρες στην πλάτη στις 23 Αυγούστου, προειδοποίησε ότι οποιοσδήποτε μπορεί να δει τη ζωή του να αλλάζει ριζικά σε λίγα λεπτά.

Βίντεο που τράβηξε περίοικος εικονίζει τον Μπλέικ καθώς βαδίζει προς την πόρτα του οδηγού του SUV του, ενώ απομακρύνεται από δύο αστυνομικούς, που τον ακολουθούν σημαδεύοντάς τον με τα πιστόλια τους. Όταν ανοίγει την πόρτα και γέρνει προς το εσωτερικό του αυτοκινήτου, ο αστυνομικός που βρίσκεται πιο κοντά τον τραβάει από τη φανέλα και πυροβολεί επτά φορές.

Το επεισόδιο, που προστέθηκε σε μια ατελείωτη λιτανεία παρόμοιων, στρέφει εκ νέου τους προβολείς στον τρόπο που η αμερικανική αστυνομία αντιμετωπίζει τους μαύρους αμερικανούς, ενώ πυροδότησε έκρηξη οργής στην Κενόουσα, πόλη 100.000 κατοίκων στην περιοχή της λίμνης Μίσιγκαν, ανάμεσα στο Σικάγο και στο Μιλγουόκι.

Η υπόθεση καταγράφηκε τρεις μήνες μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη, τη σπίθα που πυροδότησε ταραχές και κινητοποιήσεις εναντίον της αστυνομικής βαρβαρότητας και του ρατσισμού στις ΗΠΑ.

«Τη ζωή σας και όχι μόνο τη ζωή σας, τα πόδια σας τα οποία χρειάζεστε για να κινείστε και να προχωράτε στη ζωή, όλα μπορούν να σας τα πάρουν έτσι», αναφέρει στο βίντεο –που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Σάββατο από τον δικηγόρο του Μπεν Κραμπ– κάνοντας μια κίνηση με τα δάκτυλά του.

«Πονάω 24 ώρες το 24ωρο, δεν υπάρχει παρά ο πόνος», προσθέτει ο νεαρός Αφροαμερικανός. «Πονάω όταν αναπνέω, πονάω όταν κοιμάμαι, πονάω όταν αλλάζω πλευρό, πονάω όταν τρώω», λέει στο βίντεο.

«Σας παρακαλώ, σας λέω ότι πρέπει να αλλάξετε τις ζωές σας. Μπορούμε να είμαστε αλληλέγγυοι, να μαζέψουμε μερικά χρήματα, να κάνουμε τα πράγματα πιο εύκολα για τους ανθρώπους μας, διότι χάθηκε πολύς χρόνος», τονίζει.

 

Πηγή:thepressproject.gr

309

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση