11.09.2020,Χιλιάδες στους δρόμους της Αθήνας για τη Μόρια

11.09.2020,Χιλιάδες στους δρόμους της Αθήνας για τη Μόρια

11.09.2020: Στρατόπεδα συγκέντρωσης ποτέ και πουθενά – Χιλιάδες στους δρόμους της Αθήνας για τη Μόρια

Xιλιάδες κόσμου και με παλμό πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας και διεκδίκησης σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες μετά την καταστροφή της Μόριας.

Με κεντρικό σύνθημα «Σύνορα ανοιχτά για την προσφυγιά, στρατόπεδα συγκέντρωσης ποτέ και πουθενά» πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία Βικτωρίας, ανταποκρινόμενος στο κοινό κάλεσμα από το Στέκι Μεταναστών, την Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό”, τη ΝΚΑ, τη Συνάντηση για μια αντικαπιταλιστική διεθνιστική Αριστερά, την Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε και η πολιτική οργάνωση Κόκκινο Νήμα. Στην διαδήλωση το παρών έδωσαν η ΣΥΠΡΟΜΕ, το ΚΚΕ (μ-λ), η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Λαϊκή Ενότητα, το ΕΕΚ, η Solidarity With Migrants, η ΟΕΝ, πολλές αντιρατσιστικές συλλογικότητες, οργανώσεις της Αριστεράς και πολύς ανένταχτος κόσμος.
Η μαζικότατη διαδήλωση πέρασε μέσα από το κέντρο της Αθήνας και λίγο μετά τις 8μμ έφθασε έξω από τη Βουλή. Να σημειώσουμε ότι ενώ στην Αθήνα βρισκόταν σε εξέλιξη η μεγάλη πορεία, η ΕΛ.ΑΣ. επέλεξε να επιχειρήσει να επιτεθεί εκ νέου σε πρόσφυγες και μετανάστες που ήταν στην πλατεία Βικτωρίας, καθώς έχουν μείνει άστεγοι λόγω των κυβερνητικών πολιτικών του τελευταίου διαστήματος. Αστυνομικοί προσπάθησαν να συλλάβουν πρόσφυγες και μετανάστες και να τους απομακρύνουν από την πλατεία, όμως η επιτόπια παρουσία αλληλέγγυων με κάμερες, κινητά κλπ τους ανάγκασε να υποχωρήσουν. Η κυβέρνηση είχε και έχει την πλήρη ευθύνη, χέρι χέρι με την ΕΕ και τις αντιπροσφυγικές πολιτικές της. Κλείνει το μάτι σε μια οικτρή μειοψηφία φασιστών, ρατσιστών και ψεκασμένων. Αλλά έχει και θα έχει απέναντι τον κόσμο του αντιρατσισμού, της αλληλεγγύης και αντίστασης, που το βράδυ της Παρασκευής 11/9 έδωσε βροντερό παρών. Βεβαίως, ο αγώνας θα έχει συνέχεια, πανελλαδικά και διεθνώς.
Δώστε σπίτια για την προσφυγιά, όχι μίσος και απανθρωπιά.

Από την Αθήνα μέχρι τη Μυτιλήνη, στρατόπεδο συγκέντρωσης κανένα να μη μείνει!

 

Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό»

170

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση